GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: 430.000 οι εκκρεμείς συντάξεις έως τώρα - Τι ανέφερε για τις εισφορές και τις συντάξεις χηρείας - ΒΙΝΤΕΟ

"Το τιμόνι του υπουργείου Εργασίας είναι βαρύ, αλλά για εμένα πλέον το περιβάλλον είναι πιο γνωστό, πιο οικείο και είμαστε έτοιμ...

"Το τιμόνι του υπουργείου Εργασίας είναι βαρύ, αλλά για εμένα πλέον το περιβάλλον είναι πιο γνωστό, πιο οικείο και είμαστε έτοιμοι" τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι "από τις μεγαλύτερες εκκρεμότητες του υπουργείου είναι οι απλήρωτες συντάξεις" και το χαρακτήρισε ως το πιο ντροπιαστικό ζήτημα το να ταλαιπωρούνται οι απόμαχοι της δουλειάς.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε "αναζητώ τον ακριβή αριθμό των εκκρεμών συντάξεων. Η μέχρι σήμερα καταγραφή των εκκρεμών συντάξεων και υποθέσεων είναι 430.000. Και μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός. Από αυτές είναι 105.000 κύριες, 160.000 κύριες και υποθέσεις του Δημοσίου Τομέα, 100.000 εφάπαξ και επικουρικά και 68.000 συντάξεις χηρείας".

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, "τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία, την "Άτλας Ψηφιακή Σύνταξη". Τον προσεχή Ιούνιο το 43,44% των συντάξεων θα βγαίνουν ηλεκτρονικά και τον Ιούνιο το 2021 θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 90% των συντάξεων. Το 2021 οι συντάξεις θα βγαίνουν μέσα σε τρεις μήνες. Φανταστείτε τι δεσμευτικό είναι αυτό για μένα για να το λέω".

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας "μάλλον ήταν ιδεοληπτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην ολοκληρωθεί ο "Άτλας".

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ακόμη ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση στις υπάρχουσες συντάξεις, αλλά βελτιωτικές κινήσεις στο ασφαλιστικό. Θα αλλάξουμε παρεμβατικά όλον τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι συντάξεις χηρείας θα έρθουν στο ύψος του 2014 και θα ικανοποιηθούν τώρα. Η νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν άδειο πουκάμισο. Προσπαθούμε μέσα στον χρόνο αυτό να πληρωθούν οι συντάξεις χηρείας".

Ο κ. Βρούτσης είπε επίσης ότι αμέσως μετά την αλλαγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ θα εκδοθούν τα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων ενώ σχετικά με τον ΕΦΚΑ είπε ότι " τα πλεονάσματα του ήταν πλασματικά, δεν υπήρξαν ποτέ".

Όπως επεσήμανε, πλέον δεν θα εκδίδεται μόνο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ, αλλά θα υπάρχει και ισολογισμός. Οι ισολογισμοί θα είναι του 2017, 2018,2019 ώστε να φαίνονται καθαρά οι υποχρεώσεις, οι δαπάνες κ.α.".

Σχετικά με τις εισφορές ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η ΝΔ δεσμεύεται για μείωσή τους κατά 5 μονάδες σε βάθος τετραετίας με τρόπο στοχευμένο, δίκαιο και ανταποδοτικό.

Ξεκαθάρισε σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την τακτοποίηση υποχρεώσεων καθώς δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση, ενώ υπογράμμισε ότι "πρέπει να απεγκλωβίσουμε τις εισφορές από τη λογική του φορολογικού- ασφαλιστικού" διευκρινίζοντας ότι είμαστε στην κατεύθυνση να απλοποιήσουμε το σύστημα και να ανακουφίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπάρχει επεξεργασία να αλλάξει το σύστημα που οι εισφορές που πλήρωνε κάποιος να λογίζονται ως εισόδημα την επόμενη χρονιά, αν και το πραγματικό του εισόδημα ήταν ίδιο με την προηγούμενη χρονιά"

Ο κ. Βρούτσης έστειλε τέλος το μήνυμα ότι "θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τις παραβατικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και πιο εντατικά. Η νομοθεσία θα τηρείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση