GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙΝΑΛ: Για ποια ακίνητα προτείνει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50%

Πρόταση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% σε ακίνητα που ανήκουν σε παραδοσιακούς, διατηρητέους οικισμούς και βιοκλιματικά κτίρια, κατ...

Πρόταση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% σε ακίνητα που ανήκουν σε παραδοσιακούς, διατηρητέους οικισμούς και βιοκλιματικά κτίρια, κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής.

Η πρόταση αυτή εκφράστηκε από τον εισηγητή Κώστα Σκανδαλίδη κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, “προτείνουμε να ενταχθούν με μείωση 50% τα ακίνητα που ανήκουν σε παραδοσιακούς και διατηρητέους οικισμούς καθώς και τα επιμέρους χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Επίσης με την ίδια μείωση 50%, να ενταχθούν κτίρια βιοκλιματικά με ενεργειακή ταυτότητα και θετικό οικολογικό αποτύπωμα. Το σκεπτικό της μείωσης είναι το υπερβολικό κόστος συντήρησης και ανακαίνισης των ακινήτων, πολλαπλάσιο του αντίστοιχου των υπολοίπων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση