GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο με...βίλα και πισίνα - Πώς ένα ζευγάρι εφοριακών "φέσωσε" τη ΔΕΗ με 65.000 ευρώ

Συνεχίζεται το κυνήγι των κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας πρωτοφανή κόλπα και χρωστούν δεκάδες χι...

Συνεχίζεται το κυνήγι των κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο χρησιμοποιώντας πρωτοφανή κόλπα και χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ζευγάρι εφοριακών ζει εδώ και χρόνια σε πολυτελή βίλα 600 τετραγωνικών με πισίνα στον Βαρνάβα αλλά ταυτόχρονα είναι ενταγμένο στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Οι εφοριακοί κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα το 2011 να βάλουν τη βίλα με την πισίνα, στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο. Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους - μειωμένους - λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το κόλπο
Οι δύο εφοριακοί φαίνεται πως «έσπασαν» το σπίτι τους στο Βαρνάβα σε τρία μέρη.. Υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος. Αν και η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, εμφάνισαν άλλα δύο ρολόγια "μαϊμού", ένα σε κάθε όροφο. Αιτήθηκαν μόνο για το ένα - το πραγματικό - να μπει στο οικιακό τιμολόγιο, και μπήκε.
Οι άλλοι δύο μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.
Το 2014, η οφειλή τους άγγιζε τις 30 χιλιάδες ευρώ. Κατάφερναν όμως να μην τους κοπεί το ρεύμα, προσκομίζοντας - όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά. Το 2017 οφειλή εκτινάχθηκε στα 65.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει έλεγχο και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, η απάντηση ωστόσο που έλαβε, ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».
Τελικά η ΔΕΗ εντόπισε τις παρανομίες στις οποίες είχε προχωρήσει το ζευγάρι εφοριακών, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για χρηματισμό
Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο, ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα..
Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ και σήμερα, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση