GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδιο μεταξύ του Βαρουφάκη και αστυνομικού στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ - BINTEO

Επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό είχε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμι...

Επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό είχε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκoλ του Παρισιού.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, όμως δεν συνελήφθη. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το AFP.

Η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος.

«Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

Βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagna δείχνει τον κ. Βαρουφάκη να ζητεί από τον αστυνομικό στα αγγλικά να μιλήσει με τον προϊστάμενό του. Όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός «ο αστυνομικός έπιανε πολύ χώρο» και γι’ αυτό τον λόγο τον έσπρωξε.

Τελικά ο κ. Βαρουφάκης μπόρεσε να πάρει το διαβατήριό του και να φύγει ελεύθερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση