GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Υπουργός Εξωτερικών" ψευδοκράτους: Να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας - ΒΙΝΤΕΟ

Ο “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι απαιτείται να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στην Κύπρο υποστηρίζ...

Ο “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι απαιτείται να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στην Κύπρο υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι να δεχθούν οι Κύπριοι μία νέα προσέγγιση αλλά η στάση της διεθνούς κοινότητας.

“Αν ο στόχος αυτής της συνάντησης θα είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν είμαι εναντίον. Αλλά αν τα μέρη συναντηθούν άτυπα, όχι για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις, αλλά για να συζητήσουν ποια θα είναι η βάση και αν έχουμε ή όχι το ίδιο όραμα, μόνο για αυτά τα ζητήματα, τότε το υποστηρίζω”, ανέφερε ο “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους.

“Υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που δεν μπορούν να συζητηθούν δημόσια και είναι απαραίτητο τουλάχιστον στην αρχή, να έχεις έναν άτυπο διάλογο και συζήτηση, ώστε να μην χρειάζεται αργότερα να το υπερασπιστείς. Για αυτό τον λόγο μερικές φορές το να είσαι στο ίδιο δωμάτιο με τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ωφέλιμο”, σημείωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι και πρόσθεσε:

“Αυτοί από το εξωτερικό που επιμένουν να λένε στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους ότι είναι καλύτερα να συνεχίσετε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν, στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, θέλουν την υφιστάμενη κατάσταση να συνεχιστεί. Και ο λόγος είναι, χωρίς να συμφωνώ, ότι η παρούσα κατάσταση, το υφιστάμενο στάτους κβο, τροφοδοτεί ένα είδος σταθερότητας. Και αυτό τους ικανοποιεί”.

“Νομίζω ότι κάτι πάει λάθος. Και τι είναι αυτό; Είναι το γνωστό, το συμφωνημένο σύνθημα. Θέλουμε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά από την ίδια πρόταση δεν κατανοούμε το ίδιο πράγμα. Αν αυτό είναι το πρόβλημα είναι καλύτερα να ανοίξουμε «το κουτί της Πανδώρας» και να το συζητήσουμε. Είναι αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε; Είναι σωστό να συνεχίσουμε τις ίδιες ασκήσεις πάνω στην ίδια πρόταση ή να σκεφτούμε μία άλλη προσέγγιση”, δήλωσε.

Δείτε το βίντεο από το Sigmalive:

Πηγή πληροφοριών: Sigmalive

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση