GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φαν του Μάικλ Τζάκσον αντεπιτίθενται - Μηνύουν τους δύο άνδρες που καταγγέλλουν κακοποίηση

Τα φαν κλαμπ του Μάικλ Τζάκσον στη Γαλλία μηνύουν τους δύο άνδρες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ και καταγγέλλουν ότι έπεσα...

Τα φαν κλαμπ του Μάικλ Τζάκσον στη Γαλλία μηνύουν τους δύο άνδρες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ και καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον αείμνηστο βασιλιά της pop. Όπως τονίζουν στη μήνυσή τους τα φαν κλαμπ, οι ισχυρισμοί των δύο ανδρών στους οποίους βασίστηκε το Leaving Neverland ισοδυναμούν με "θάνατο χωρίς δίκη".

Τρεις διαφορετικοί οργανισμοί προσέλαβαν δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση που αμαυρώνει την εικόνα του θρυλικού καλλιτέχνη, η οποία εκδικάζεται στην Ορλεάνη την Πέμπτη.

Όπως είπε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους τρεις οργανισμούς, οι ισχυρισμοί που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Μάικλ Τζάκσον, που πέθανε το 2009, είναι εξαιρετικά σοβαροί και αποτελούν εκτέλεση χωρίς δίκη.

Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, το να αμαυρώνει την εικόνα ενός νεκρού ανθρώπου είναι ποινικό αδίκημα σε αντίθεση με τη Βρετανία ή την Αμερική όπου οι νόμοι περί δυσφήμησης δεν προσφέρουν προστασία.

Το τετράωρο ντοκιμαντέρ βασίζεται στις μαρτυρίες του 41χρονου Τζέιμς Σέιφτσακ και του 36χρονου Γουέιντ Ρόμπσον, που αναφέρουν φορές κατά τις οποίες υπέστησαν κακοποίηση από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδιά στο ράντσο του Neverland στην Καλιφόρνια. Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον μήνυσε το ντοκιμαντέρ για 100 εκατ. δολάρια. Τα φαν κλαμπ του "βασιλιά" επιζητούν συμβολική αποζημίωση για ένα ευρώ το καθένα.

Ο ίδιος δικηγόρος είχε νικήσει στη δίκη εναντίον του γιατρού του Τζάκσον Κόνραντ Μάρεϊ επειδή προκάλεσε δυσφορία στους θαυμαστές του αφού του παρείχε τα φάρμακα που τον σκότωσαν.

Πέντε θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον κέρδισαν το 2014 τη μήνυση που έκαναν και αποζημίωση ένα ευρώ ο καθένας όταν ο δικαστής δέχθηκε ότι είχαν υποστεί συναισθηματική ζημία από τον θάνατο του σταρ, αν και οι ειδικοί χαρακτήρισαν νομικά αμφίβολη τη νίκη τους.

Ο Τζάκσον πέθανε 25 Ιουνίου 2009, δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 51 του χρόνια από υπερβολική δόση αναισθητικού φαρμάκου που του είχε συνταγογραφήσει ο Μάρεϊ. Εκείνη την εποχή το είδωλο της Pop έκανε πρόβες για μια σειρά συναυλιών στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση