GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπορικός πόλεμος : Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνα

Ο αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συνομίλησαν ...

Ο αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συνομίλησαν χθες Τρίτη με τους κινέζους αξιωματούχους εντός των ορίων της προσπάθειας για την επίλυση της σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη για το εμπόριο, ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ συζήτησαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τον κινέζο υπουργό Τζονγκ Σαν «για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με σκοπό να επιλυθούν τα εμπορικά ζητήματα που εκκρεμούν μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ», σημείωσε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι αμφότερα τα μέρη θεωρούν πως οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν.

Στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα στα τέλη του Ιουνίου, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν να αποφευχθούν τα χειρότερα και κήρυξαν εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο τους και την ανταλλαγή ομοβροντιών επιπρόσθετων δασμών.

Ακόμη, οι δύο άνδρες αποφάσισαν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, που διεκόπησαν απότομα τον Μάιο διότι, κατήγγειλε η Ουάσινγκτον, το Πεκίνο υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχε κάνει.

Ο Τραμπ ανακάλεσε την απειλή του να επιβάλλει νέους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα κινεζικής προέλευσης που θα έπλητταν το σύνολο των κινεζικών αγαθών, αξίας 500 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αγοράζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για οικονομικά ζητήματα Λάρι Κάντλοου χαρακτήρισε τη χθεσινή συνδιάλεξη των αξιωματούχων εποικοδομητική. Πρόσθεσε ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών να συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο για να αρθούν τα εμπόδια και να κλειστεί συμφωνία ανάμεσά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση