GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα - Μεγάλο μέτωπο και στον Βαρνάβα - Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μαραθώνος - ΦΩΤΟ αναγνώστη

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Αττική δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασαν δύο φωτιές, η μία στη ...

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στην Αττική δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Το μεσημέρι της Τρίτης ξέσπασαν δύο φωτιές, η μία στη Ραφήνα και η δεύτερη στον Βαρνάβα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τις αρμόδιες αρχές.

Η πυρκαγιά στη Ραφήνα καίει πευκόφυτη έκταση, στη συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με τη Ροδοδάφνης.

Δείτε live εικόνα από το rpn.gr

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Μαραθώνος από την οδό Φλέμινγκ έως την οδό Αργιθέας όπου ενεργούνται εκτροπές, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr.

Επιτόπου βρίσκονται και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Όπως έγινε γνωστό, στη Ραφήνα μεταβαίνει εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Φωτιά και στον Βαρνάβα

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα Αττικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, στην Κοκορέτσιζα.

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακαλεί τους κατοίκους των δύο περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση