GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός φυλακής οδηγούνται τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθούν πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», κάποια εκ των οποίων έχουν ηγετικό ρόλο στην ...

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθούν πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», κάποια εκ των οποίων έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το Δικαστικό Συμβούλιο έκανε τη Δευτέρα δεκτό το αίτημα για συγχώνευση των ποινών τους, βάσει του νέου ποινικού κώδικα και τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Οι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές, με σημαντική δράση, είχαν συλληφθεί την περίοδο 2010 -2011 στο Βόλο και άλλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική.

Καθένας από αυτούς έχει συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης, τα οποία συγχωνεύτηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση της εργασίας κρατουμένων (μεροκάματα), οδηγούνται εκτός φυλακών.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση προκαλεί αντιδράσεις, ενώ θέτει σε ετοιμότητα την Ελληνική Αστυνομία. Έχει ήδη προηγηθεί «θόρυβος» για την επικείμενη αποφυλάκιση μελών της 17 Νοέμβρη.

Προ λίγων ημερών είχαν αποφυλακισθεί δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων». Αναφέρεται ότι προ μερικών μηνών, κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν προχωρήσει σε άτυπες διαβεβαιώσεις ότι αποσύρονται από την ένοπλη δράση και δεν θα προχωρήσουν σε άλλη έκνομη ενέργεια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι πλέον από τους αναρχικούς που ενεπλάκησαν την περίοδο 2008-2013 στην δράση των «Πυρήνων» ή άλλων συνεργαζόμενων ομάδων, στη φυλακή θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής, κατηγορούμενος για ληστείες στη βόρειο Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση