GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - Απεγκλωβίστηκαν εκατοντάδες άτομα από κέντρο που τραγουδούσε η Πάολα - ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία. Ειδικότερα, στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίσ...

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία.

Ειδικότερα, στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης που τραγουδούσε η Πάολα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα πέρασαν στον αυτοκινητόδρομο.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Τέλος, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο Ρίο. Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, διεξάγεται πλέον κανονικά η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιονίας» οδού προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την «Ολυμπία» οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στον Realfm 97,8

"Είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα. Κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας των ΠΥ Ναυπάκτου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και της 6ης ΕΜΑΚ για συμβάντα που αφορούν παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

"Συμβάν είχαμε και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαϊα. Στην περιοχή Δρέπανο στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο είχαμε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων, είχαμε πολύ κόσμο στο νυχτερινό κέντρο που έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους. Διεκόπη η κυκλοφορία και ακινητοποιήθηκαν όλα αυτά τα οχήματα. Εμείς πραγματοποιήσαμε μεταφορά 58 ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στο Ρίο πραγματοποιήθηκε διάσωση τεσσάτων ατόμων από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο και γενικότερα στην Αχαϊα επιχειρούμε με 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες" ανέφερε.

"Στην Αιτωλοακαρνανία, στον Πλατανίτη Ναυπάκτου είχαμε αύξηση των ομβρίων υδάτων, σε κάποια σημεία έφθασε το ένα μέτρο, εκεί πραγματοποιήθηκαν απαντλήσεις και διασώσεις. Διασώθηκαν δύο άτομα από ΙΧ, έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών, 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στη Μακύνεια απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και στο νομό η υπηρεσία μας επιχειρεί με 80 πυροσβέστες και 32 οχήματα. Είναι εκεί και η 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας με δύο σωστικές λέμβους" πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή φωτογραφιών: nafpaktianews, tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση