GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με αίτημα για άρση της ασυλίας Πολάκη αρχίζει σήμερα η Βουλή

Με το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη ξεκινά ...

Με το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη ξεκινά σήμερα τις εργασίες της η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τα μέλη της επιτροπής καλούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή έπειτα από την έγκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την καταγραφή της συνομιλίας τους και τη μήνυση του πρώην Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η είδηση για τη συνεδρίαση της επιτροπής προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πρώην Υπουργού, ο οποίος προανήγγειλε ότι δεν θα ζητήσει άρση της ασυλίας του αλλά με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών προκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία να συστήσει επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης εναντίον του.

Η δήλωση του κ. Πολάκη:

" Σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπου θα κουβεντιαστεί λέει η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία εδώ. Η μία είναι του κ Σταμάτη Πουλή του πρώην Προέδρου (σ.σ. εργαζομένων) και γνωστού μέλους της «συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ» για συκοφαντική δυσφήμιση ΚΑΙ η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κ. Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα στη συνομιλία που είχαμε τότε που διέρρευσε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την ΤτΕ. Αυτό που θέλω να πω είναι πρώτον «καλώς τα παιδιά». Δεύτερον τους λέω ότι πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής, δηλαδή,

Επειδή αυτά τα αδικήματα σε εισαγωγικά τα τέλεσα όντας υπουργός και λόγω και της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της εταιρίας της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη,

Γι’ αυτό το λόγο, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Όπου εκεί θα τα πούμε όλα.

Για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη και με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων που έχουμε στείλει.

Είναι η συνήθης διαδικασία που στέλνει ο εισαγγελέας μόνο που ξέχασε ότι ήμουν υπουργός όταν έκανα τα αδικήματα. Επειδή πρέπει να μάθει ο λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι να γίνει δημόσια διαδικασία με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση Προανακριτικής που θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση