GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αεροσκάφη κάνουν καθημερινά διασπορά των νεφών για να προστατεύσουν τις καλλιέργειες - ΒΙΝΤΕΟ

Από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, που είναι η περίοδος που έχουμε χαλαζοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θε...

Από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, που είναι η περίοδος που έχουμε χαλαζοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ειδικά αεροσκάφη πραγματοποιούν διασπορά των νεφών που φέρνουν χαλάζι, για να προστατευθούν οι καλλιέργειες.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Πρωινή Βάρδια», με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά, ο Κ.Τσιτουρίδης, διευθυντής του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, τα αεροσκάφη επιχειρούν και τη νύχτα επτά ημέρες την εβδομάδα.

«Όταν στο μετεωρολογικό ραντάρ ανιχνεύσουμε κίνδυνο εκδήλωσης καταιγίδας, τότε απογειώνεται αεροσκάφος από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και επιχειρεί σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τεχνητοί πυρήνες ρίχνονται με την καύση ειδικών φυσιγγίων ιωδιούχου αργύρου. Το υλικό εκτοξεύεται από το αεροσκάφος, πέφτει στο νέφος και απελευθερώνει κρυστάλλους ιωδιούχου αργύρου που λειτουργούν ως τεχνητοί πυρήνες συμπύκνωσης. Έτσι αποφεύγεται η χαλαζόπτωση» ανέφερε ο κ. Τσιτουρίδης.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση