GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το νέο (κομβικό) υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Κυριάκος Πιερρακάκης...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δηλαδή το υπουργείο Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρ...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δηλαδή το υπουργείο Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις», θέση την οποία διατηρούσε μέχρι σήμερα. Μέσα από αυτό τον οργανισμό προσπάθησε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας με την εκπόνηση και δημοσιοποίηση μιας σειράς μελετών, οι οποίες έδιναν έμφαση στην ανάπτυξη. 

Ο κ. Πιερρακάκης είναι απόφοιτος του ΜΙΤ, του Χάρβαρντ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο σπουδών την τεχνολογική πολιτική, την πληροφορική και τη δημόσια διοίκηση.

Είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ανάληψης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας εξαιρετική «χημεία» με όλο το επιτελείο του νέου Πρωθυπουργού. Αν και η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την κεντροαριστερά, είναι αξιοπρόσεκτη η αποδοχή του από τον κεντροδεξιό χώρο. Υπήρξε μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ως προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Παλαιότερα, υπήρξε συνεργάτης της Αννας Διαμαντοπούλου κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας, υπηρετώντας ως πρόεδρος στο Ινστιτούτο Νεολαίας.

Ο κ. Πιερρακάκης αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο αποτελεί το θεμέλιο λίθο της νέας κυβέρνησης. Θεωρείται ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και σύμφωνα με όσους παρακολουθούσαν εντατικά την καθημερινότητα της Πειραιώς, έχει εργαστεί αθόρυβα εδώ και καιρό, έχοντας ήδη διαμορφώσει ένα πλήρες σχέδιο για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας. Ταυτόχρονα, ακούγεται ότι έχει ήδη στελεχώσει μια υπερκομματική ομάδα ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με καταγωγή από τη Μάνη, μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, ενώ είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Είναι πατέρας τριών παιδιών και ζει στις Αχαρνές Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση