GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά - Τρία άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Αλιβερίου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στην Εύβοια με την φωτιά. Όπως μετέδωσε με έκτακτο δελτίο η ΕΡΤ, η Πυροσβεστική έχει δώσει ε...

Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στην Εύβοια με την φωτιά.

Όπως μετέδωσε με έκτακτο δελτίο η ΕΡΤ, η Πυροσβεστική έχει δώσει εντολή για εκκένωση πέντε χωριών, με τους κατοίκους να κατεβαίνουν με λεωφορεία του δήμου στην παραλία Αλιβερίου.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή φθάνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εκτός Στερεάς Ελλάδος, με τον ταξίαρχο της Π.Υ, Ευάγγελο Παλιό να δηλώνει: «Δυστυχώς οι πυρκαγιές είναι ανεξελέγκτες».

Δείτε το βίντεο:

Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στον Realfm 97.8 για τα πύρινα μέτωπα

«Δεν απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές», δήλωσε πριν από λίγο στον Realfm 97,8 ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μετά τα νέα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ο οποίος στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμούς.

«Φαίνεται πως αυτό δεν είναι κάτι που ξέσπασε μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραντάς.

Ακούστε το ηχητικό:

Εικόνες από την εκκένωση των οικισμών στην Εύβοια - ΦΩΤΟ

Πέντε χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους.

Το έργο έχει αναλάβει η αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής και η Ομάδα Διάσωσης SAR 312. Σημαντικά βοηθά και η Εθελοντική Ομάδα Αμαρυνθία Άρτεμις.

Πρόκειται για τα χωριά Δάφνη, Νεοχώριο, Γαβαλάς, Λοφίσκος που είναι από την πλευρά του πύρινου μετώπου του Αλιβερίου και το χωριό Ελέα που είναι από την πλευρά του Αυλωναρίου.Χτυπούν τις καμπάνες και ζητούν από τους κατοίκους να τους ακολουθήσουν. Κάποιους ηλικιωμένους και αναπήρους θα τους πάνε στο Κέντρο Υείας Αλιβερίου. Κόσμος κατεβαίνει και στην παραλία.

Πυροσβέστες απ' όλη την Ελλάδα, την Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία καταφθάνουν στο σημείο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι δυνάμεις στις πυρκαγιές στην Εύβοια με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Τρία άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Αλιβερίου - ΒΙΝΤΕΟ

«Τρεις συνάνθρωποι μας από το Νεοχώρι μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ λόγω αναπνευστικών προβλημάτων στο Αλιβέρι», δήλωσε πριν από λίγο στη Δημόσια Τηλεόραση ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ταφύλλης αναφέρθηκε και στην εκκένωση των οικισμών λέγοντας πως «γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση