GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταλαιπωρία για τους τουρίστες στην Ιταλία - Προβλήματα στα δρομολόγια των αεροπλάνων λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Προβλήματα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις καταγράφονται σήμερα στις αερομεταφορές στην Ιταλία εξαιτίας της στάσης εργασίας του προσωπικ...

Προβλήματα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις καταγράφονται σήμερα στις αερομεταφορές στην Ιταλία εξαιτίας της στάσης εργασίας του προσωπικού καμπίνας και εδάφους, η οποία οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών.

Αίτημα τους είναι η ευρεία μεταρρύθμιση του τομέα, η υιοθέτηση πιο αυστηρών κανόνων που να πλαισιώνουν τον ανταγωνισμό, αλλά και μέτρων κατά των αθέμιτων πρακτικών που υιοθετούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες σε ό,τι αφορά το μισθολογικό και τα συμβόλαια των εργαζομένων.

Σε αυτή την κινητοποίηση προστίθεται η 24ωρη απεργία του προσωπικού της Alitalia, της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα, το οποίο ανησυχεί για τη βιωσιμότητα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που εξετάζεται αυτή την περίοδο.

Η Alitalia ανακοίνωσε την ακύρωση 113 πτήσεων, ενώ άλλες εταιρείες αναδιαμόρφωσαν το πρόγραμμά τους, χωρίς όμως να αναφέρουν πόσες πτήσεις ακύρωσαν.

Στο Μιλάνο τα προβλήματα αναμένεται να συνεχιστούν μετά το κλείσιμο το Σάββατο και για τρεις μήνες για έργα του αεροδρομίου Λινάτε. Οι πτήσεις θα κατευθύνονται στο Μαλπένσα, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής ή σε αυτό του Μπέργκαμο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση