GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επιβεβαίωσε την "κατάσχεση" του βρετανικού δεξαμενόπλοιου

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία το οποίο «κατασχέθηκε» από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ε...

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία το οποίο «κατασχέθηκε» από τους Φρουρούς της Επανάστασης, επιβεβαίωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή με το σκάφος έπειτα από «επίθεση» που δέχθηκε στο Στενό του Χορμούζ.

«Το πλοίο μας Stena Impero δέχθηκε επίθεση από μικρά πλεούμενα και ένα ελικόπτερο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί κατά τη διέλευσή του από το Στενό του Χορμούζ, στα διεθνή ύδατα», ανέφερε η πλοιοκτήτρια, η Stena Bulk, σε ανακοίνωσή της. «Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε θέση να έλθουμε σε επαφή με το σκάφος, το οποίο έχει πάρει πορεία προς βορρά, προς την κατεύθυνση του Ιράν», κατά την ίδια πηγή.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το πλοίο δεν παρέβη κανέναν διεθνή κανονισμό ούτε τους κανόνες τις ναυσιπλοΐας.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε δηλώσεις πηγής προσκείμενης στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την οποία το πετρελαιοφόρο είχε απενεργοποιήσει τη συσκευή εντοπισμού θέσης του, αγνόησε προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης και κινείτο σε λαθεμένη κατεύθυνση σε μια θαλάσσια οδό στο Στενό του Χορμούζ.

Στο πλοίο επιβαίνουν 23 μέλη πληρώματος· οι ναυτικοί αυτοί είναι «Ινδοί, Ρώσοι, Λετονοί και Φιλιππινέζοι», σύμφωνα με τον Έρικ Χανέλ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Stena Bulk.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», ενώ «η ασφάλεια ... του πληρώματός μας παραμένει ο βασικός μας σκοπός», κατά τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση