GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφουν στους δρόμους οι ''γουρούνες'' - Τι δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών

Την επιστροφή στους δρόμους των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125 κυβικά, γνωστών ως ''γουρούνες'', προανήγγειλε μέσω ...

Την επιστροφή στους δρόμους των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125 κυβικά, γνωστών ως ''γουρούνες'', προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτηρίζει «παράλογο μέτρο» την απαγόρευση της κυκλοφορία τους και προανήγγειλε την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

«Η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Σε κάθε περίπτωση ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, θα διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις αλλαγές στην εξεταστική διαδικασία ανανέωσης των αδειών οδήγησης για τους οδηγούς ηλικίας 74 ετών και άνω, στην επεξεργασία ενός νέου σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, «βασισμένο σε διεθνείς καλές πρακτικές, που θα υπηρετεί τη διαφάνεια, αλλά θα είναι και άμεσα εφαρμόσιμο», με δεδομένο πως ο «νόμος Σπίρτζη» για τα διπλώματα αποδείχθηκε στην πράξη ανεφάρμοστος.

«Στην Ελλάδα, έχουμε "χορτάσει" από θεσμικά πλαίσια που δεν εφαρμόζονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτήν την πρακτική», αναφέρει ο υφυπουργός και δηλώνει πως άμεση προτεραιότητα είναι η βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ελλείψεων προσωπικού και ανταλλακτικών.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ τονίζει πως χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί, εξαιτίας κυρίως των επιλογών της σημερινής διοίκησης.

Τέλος, ο υφυπουργός Μεταφορών μίλησε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις οφειλές προς τον ΟΑΣΑ από το υπουργείο Εργασίας, για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων, «μια κοινωνική πολιτική που ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να διασφαλίσει τους πόρους για την υλοποίησή της», καθώς επίσης και για την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση