GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Οίτης - Εκτιμάται πως προκλήθηκε από κεραυνό

Από κεραυνό εκτιμάται πως ξεκίνησε η φωτιά, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν π...

Από κεραυνό εκτιμάται πως ξεκίνησε η φωτιά, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Σημειώνεται πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες και τη συνδρομή από δύο αεροσκάφη πεζετέλ, προκειμένου να εντοπίσουν την πυρκαγιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχή λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Νεοχώρι Υπάτης.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση η φωτιά βρίσκεται σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και δέντρα και έχει έκταση περίπου 10 στρεμμάτων. Ωστόσο, το υψόμετρο και η έλλειψη οξυγόνου σε συνδυασμό με τους μέτριους ανέμους, που επικρατούν, δεν επιτρέπει γρήγορη επέκταση της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο αεροσκάφη έχουν κάνει ήδη τις πρώτες ρίψεις νερού, ώστε να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ στην περιοχή φτάνουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Λαμίας αλλά και πεζοπόρα τμήματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το σημείο από εδάφους.

Σημειώνεται πως και χθες είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατασβέστηκε από βοσκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση