GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένει να δει η Τουρκία, όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σημερι...

Τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένει να δει η Τουρκία, όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ανέφερε συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, «Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας την μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις. Αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν».

Τι είπε για τους S-400

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΝΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση