GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τροχάδην” στη Βόρεια Μακεδονία για την πλήρη απόσυρση του Ήλιου της Βεργίνας - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας από τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν η Βόρεια Μακεδονία να εξαφανίσει σύμβολα που αναφέρονται στην «αρχαία Ελληνική Μα...

Ένας από τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν η Βόρεια Μακεδονία να εξαφανίσει σύμβολα που αναφέρονται στην «αρχαία Ελληνική Μακεδονία», και μεταξύ αυτών φυσικά είναι και ο Ήλιος της Βεργίνας.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης μάλιστα αυτό πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου, και ήδη συνεργεία δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Κατά τη συνεδρίασή της, στις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τις εγκαταστάσεις δημόσιων και άλλων έργων υποδομής που φέρουν τον Ηλιο της Βεργίνας, σύμβολο που αποτελεί μέρος του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού και ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων» αναφέρεται.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μερίδα πολιτών της γείτονος χώρας κάνουν λόγο για «προδοσία».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση