GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να διευκολύνει τις χορηγήσεις τραπεζικών δανείων

Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, ανοί...

Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας συζήτηση για την πληρωμή προς τις τράπεζες των καταπτώσεων από δάνεια που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τράπεζες από δάνεια που έχουν δοθεί με κρατική εγγύηση και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα προσεγγίζουν σήμερα τα 3 δισ. ευρώ, τα οποία, εάν αφαιρεθεί η αξία των εξασφαλίσεων που έχουν, ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.

H κυβέρνηση εξετάζει να αξιοποιήσει τμήμα από το “μαξιλάρι" ρευστότητας που έδωσε ο ESM στο τέλος του προγράμματος προκειμένου να αποπληρώσει ένα σημαντικό μέρος αυτών των καταπτώσεων.

Εάν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, που το βλέπουν θετικά, θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, παρέχοντας ζεστό χρήμα στις τράπεζες, το οποίοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση