GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θαν. Γιαννόπουλος: «Πού πρέπει να ανεγερθούν οι νέες φυλακές...»

Aπό τον Θανάση Γιαννόπουλο πρ. υφυπουργό Υγείας Είναι επιτυχής η απόφαση της Κυβέρνησης δημιουργίας νέων φυλακών σε κάποια περιοχή της ...

Aπό τον Θανάση Γιαννόπουλο
πρ. υφυπουργό Υγείας

Είναι επιτυχής η απόφαση της Κυβέρνησης δημιουργίας νέων φυλακών σε κάποια περιοχή της Αττικής με παράλληλο κλείσιμο των φυλακών Κορυδαλλού και απόδοση της περιοχής στους κατοίκους. Ένας διακαής και διαχρονικός πόθος των πολιτών της ευρείας αυτής περιοχής της δημιουργίας ενός πνεύμονος πρασίνου με τις πολλαπλές ωφέλειες που θα έχουν οι πολίτες.

Σωστή η θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που ανακοίνωσε και ενστερνίστηκε την απόφαση αυτή της Κυβέρνησης αλλά όμως όπως άφησε να εννοηθεί η ανέγερση των νέων φυλακών στη περιοχή της Αττικής που είναι σωστή η χωροθέτηση θα είναι από ό,τι φαίνεται στη περιοχή της Μαλακάσας στο πρώην στρατόπεδο ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ όπου παλαιά ήταν η 651 ΑΒΠ. Τώρα βέβαια εξυπηρετούνται άλλες κοινωνικές ανάγκες, όπως π.χ. στέγαση προσφύγων – μεταναστών.

Θα ήθελα όμως να κάνω ένα σχόλιο επειδή είχα ασχοληθεί με το θέμα αυτό παλαιότερα υποδεικνύοντας σε παλαιότερους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας όπως Δ. Αβραμόπουλο κ.λ.π. και στους Αρχηγούς ΓΕΣ, ότι ο χώρος αυτός που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα μπορούσε κάλλιστα να παραχωρηθεί στον Α.Ο.Ο.Α. προς ανέγερση μονίμων κατοικιών για τους αξιωματικούς λόγω του ότι αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί μεγάλα οικιστικά προβλήματα κατά τις μετακινήσεις και μεταθέσεις τους, η δε τοποθεσία αυτή λόγω της συγκοινωνιακής επάρκειας οδικής και σιδηροδρομικής, θα διευκόλυνε τα μέγιστα τις μετακινήσεις προς το κέντρο των υπηρετούντων αξιωματικών.

Στη προκειμένη περίπτωση της εκχωρήσεως αυτής της έκτασης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για ανέγερση φυλακών το βλέπω δύσκολο και φοβάμαι ότι το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα ναυαγήσει.

Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ο κ. Υπουργός ότι η περιοχή που βρίσκεται σε επαφή συνοριακά με το μεγάλο αυτό στρατόπεδο, της πάλαι ποτέ 651 ΑΒΠ ανήκει στο Αμαλίειο Ίδρυμα που έχει μια τεράστια δασική και χορτολειβαδική περιουσία (που 3 με 4 φορές τα τελευταία 15 χρόνια έχει καεί) που πιστεύω ότι παρεμβάσεις προς το Δ.Σ. του Αμαλιείου Ιδρύματος θα δίνανε τη δυνατότητα της εκχώρησης - παραχώρησης χώρου προς ανέγερση των νέων σύγχρονων φυλακών.

Εύχομαι το σχέδιο αυτό να ευοδωθεί και να ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση