GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι κωδικοί και εισοδήματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εφορίας

Έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο taxisnet προκειμένου να μην βρεθούν αντ...

Έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο taxisnet προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με "τσουχτερά πρόστιμα. Στο μεταξύ η εφορία διασταυρώνει συγκεκριμένους κωδικούς στις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να εντοπίσει κρυφά εισοδήματα ή δαπάνες που συνιστούν τεκμήριο και δεν δηλώνονται από τους υπόχρεους.

Συγκεκριμένα, η εφορία διασταυρώνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω στοιχεία των φορολογουμένων:

-Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από ακίνητα ακόμη και εάν αυτά συμπίπτουν με τα εισοδήματα που δηλώνονται από τους ενοικιαστές ή υπάρχουν στις πλατφόρμες τύπου Airbnb.

-Τα στοιχεία των ατόμων που φιλοξενούνται.

- Τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι αθροιστικά εντός του 2017 εμφάνισαν κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ.

-Τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν περισσότερα από 200.000 ευρώ.

-Τα στοιχεία των ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας που συνάφθηκαν και αφορούν σε φυσικά πρόσωπα.

-Το κόστος των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές, με στοιχεία των γιατρών που εισέπραξαν τις αμοιβές.

-Το κόστος των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία υποβάλλουν στοιχεία καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές

-Το κόστος της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας

-Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος

-Το κόστος της ύδρευσης, για τους πελάτες που η ετήσια κατανάλωση νερού υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να εντοπιστούν οι αδήλωτες πισίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση