GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρόν: Αρνητική η εικόνα για την Ευρώπη - Η αποτυχία συμβιβασμού οφείλεται σε ορισμένες προσωπικές φιλοδοξίες

Έντονη κριτική για την αποτυχία να καταλήξει η σύνοδος της ΕΕ σε μια απόφαση για το ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα...

Έντονη κριτική για την αποτυχία να καταλήξει η σύνοδος της ΕΕ σε μια απόφαση για το ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη διακοπή της Συνόδου, ενώ έδειξε ως κύριο υπεύθυνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Όπως πρόσθεσε, ελπίζει πως μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες την Τρίτη.

"Τελειώσαμε την ημέρα με κάτι που μπορούμε να ονομάσουμε αποτυχία. Είναι μια πολύ αρνητική εικόνα που δίνουμε για το Συμβούλιο και την Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτό που συνέβη τόσες ώρες", δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτή η αποτυχία έρχεται σε συνέχεια της "διαίρεσης" στο ΕΛΚ και τον "γεωγραφικό διαχωρισμό στο Συμβούλιο".

Επιπλέον, εξέφρασε "επιφυλάξεις" για το αν το "μέλλον της ΕΕ" τελικά βρίσκεται σε μια νέα διεύρυνση, όταν δεν μπορούν ληφθούν αποφάσεις μεταξύ των 28. "Θα αρνηθώ κάθε είδος διεύρυνσης, εάν δεν υπάρξει μια βαθιά μεταρρύθμιση στη θεσμική λειτουργία της ΕΕ", είπε χαρακτηριστικά.

Ύστερα από μια βραδιά άκαρπων διαβουλεύσεων, ο Μακρόν μίλησε με ενόχληση για τις "μεγάλης διάρκειας συναντήσεις που δεν οδηγούν σε τίποτα": "Η αξιοπιστία μας είναι βαθιά μολυσμένη με αυτές τις συναντήσεις που είναι υπερβολικά μακρές και δεν οδηγούν σε τίποτα, δίνουμε μια εικόνα της Ευρώπης που δεν είναι σοβαρή", συνέχισε, προσθέτοντας ότι εμπόδιο στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού μπήκαν "προσωπικές φιλοδοξίες" και "κρυφές ατζέντες".

Εκπρόσωπος της γαλλικής Προεδρίας δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μακρόν θα επιστρέψει στο Παρίσι το απόγευμα της Δευτέρας και θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες την Τρίτη για τις συνομιλίες που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση