GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ - Πέθανε ο προπονητής Νίκος Μήλας

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ από τον θάνατο του καλαθοσφαιριστή και προπονητή Νίκου Μήλα. ...

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ από τον θάνατο του καλαθοσφαιριστή και προπονητή Νίκου Μήλα.

Ο Νίκος Μήλας, υπήρξε τεχνίτης και ντριμπλέρ με έφεση στις προσποιήσεις και τα σουτ. Αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1950, 1951, 1954) Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος σε 8 αγώνες. Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1949 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο Ευρωμπάσκετ 1951, στους Μεσογειακούς αγώνες το 1941 και στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1952.

Ο Νίκος Μήλας ως προπονητής, ήταν εκείνος που οδήγησε την ΑΕΚ στον θρίαμβο του 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Ευρωκυπελλούχος κόουτς άφησε τεράστια κληρονομιά στην Ένωση και στο άθλημα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν τότε τον πρώτο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση