GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις Ακιντζί

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδεχτεί τις π...

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδεχτεί τις προτάσεις που υπέβαλε το Σάββατο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σε σχέση με τη συνδιαχείριση των φυσικών πόρων, τότε η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η πρόταση Ακιντζί για συνεργασία των δύο πλευρών στην Κύπρο σε θέματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι σε άρθρο του στην τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, ο Τσαβούσογλου αναφέρει ότι έως ότου οι Ελληνοκύπριοι υιοθετήσουν τις προτάσεις που υπέβαλε ο κ. Ακιντζί, η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε περιοχές στις οποίες έχει λάβει «αδειοδότητηση» από τις «τ/κ αρχές» με «αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει αλλαγή».

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση