GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ για να αντισταθεί στη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν είναι ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόσο πόσο δυνατό θα εί...

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν είναι ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόσο πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, “ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απηύθυνε κάλεσμα, δε, σε όσους προβληματίζονται ακόμη ή ταλαντεύονται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, στους “αγνούς πατριώτες ή δημοκράτες, αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους” να κάνουν το βήμα τώρα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον ρ/σ "247" τόνισε πως ούτε τα μνημόνια ούτε οι αντιλαϊκοί νόμοι έφυγαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία “τα επέκτεινε, τα μονιμοποίησε και έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση” και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ξέπλυνε όλη την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν κυβερνήσει πριν, συνεχίζοντας από εκεί που αυτοί σταμάτησαν”.

Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε “διέσυρε, ξεπουπούλιασε ιδανικά, αξίες αριστερές, γιατί εμφανιζόταν αριστερός στα λόγια, και για αυτό είναι πιο επικίνδυνος για το λαό μας, ενώ έπραττε δεξιά και γι' αυτό έσπειρε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έστειλε ένα εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Δεξιά, πίσω στη ΝΔ” και σημείωσε πως στα ψηφοδέλτιά του “φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ και του βαθέως ΠΑΣΟΚ που είχαν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική”.

Για την επομένη των εκλογών

Σχολιάζοντας για το πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών, τόνισε πως "μία αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη” ή “μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όποιων άλλων πρόθυμων εταίρων, θα σηματοδοτεί την εφαρμογή και συνέχιση των εφαρμοστικών νόμων των τριών μνημονίων, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που αποδέχονται όλοι τους, την υλοποίηση όλων των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή, τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν μεγάλες κινδύνους και για την Κύπρο” και πρόσθεσε ότι "βεβαίως θα συνεχίσει και η ΝΔ πάρα πολύ καλά, ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά".

Άσκησε κριτική και στο ΚΙΝΑΛ, εκτιμώντας ότι "είναι ήδη έτοιμο συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη”, ενώ τόνισε πως "μισά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ, τα άλλα μισά προς το ΣΥΡΙΖΑ”. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, είπε ο κ. Κουτσούμπας, “αυτό το κόμμα είναι στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων και μέσα στην ΕΕ και μέσα στην Ελλάδα”, ενώ είναι πρόθυμο να συμφωνήσει και στην κατάργηση της απλής αναλογικής, ζήτημα στο οποίο ταυτίζεται με τη ΝΔ.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως “φαιδρό πρόσωπο” τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως ψήφος στο κόμμα αυτό είναι “η πιο χαμένη ψήφος και μάλιστα επικίνδυνη συστημική ψήφος”.

Για τη Σύνοδο Κορυφής

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής των κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών, έκανε λόγο για “κοροϊδία που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό” και υπογράμμισε ότι “όλοι τους, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, ακροδεξιοί ή στο όνομα αριστεροί, σε όλες τις χώρες κράτη - μέλη της Ευρώπης, παίζουν το ρόλο των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Είναι υπάλληλοι των μονοπωλιακών ομίλων της Ευρώπης”.

Για τις τουρκικές προκλήσεις

Αναφορικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και στην Μ. Ανατολή εκτίμησε ότι “δεν έχουν σταματήσει οι κίνδυνοι μιας πολεμικής εμπλοκής” και υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάζει τον λαό, ο οποίος “πρέπει να ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, πρέπει να οργανωθεί με σχέδιο η αντίσταση σε αυτήν την πολιτική, που δεν δίνει ασφάλεια, ειρήνη και φιλία ανάμεσα στους λαούς”.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, από τη μια υπάρχουν “μέτρα, υποτίθεται, οικοδόμησης εμπιστοσύνης και διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για μπίζνες, επενδύσεις κ.λπ.” και από την άλλη, “έχουμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας, αμφισβητήσεις και προετοιμασία του εδάφους για να αναπτύξει το ζωτικό χώρο που θεωρεί απαραίτητο η Τουρκία”, η οποία, όπως είπε, ούτε δικαίωμα έχει ούτε η πρακτική της είναι συμβατή με το υπάρχον διεθνές δίκαιο.

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε: “Είναι άλλο η ψυχραιμία και άλλο ο εφησυχασμός. Είναι άλλο οι λεονταρισμοί και άλλο η σθεναρή αντίσταση, η καθαρή στρατηγική αντιμετώπισης και απόκρουσης τέτοιων κινδύνων και παραβίασης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση