GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουμασάτου-Μπάμπαλη στο πρώτο κλικ για τη «Νούρα» που έρχεται στο θέατρο «Διάνα»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ ΠΡΩΤΟΣ πρόδωσα πως η χαρισματική Μαριάννα Τουμασάτου θα παίξει στο γερό έργο «...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΠΡΩΤΟΣ πρόδωσα πως η χαρισματική Μαριάννα Τουμασάτου θα παίξει στο γερό έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» της ικανότατης Βάσιας Αργέντη που ήδη έχει κερδίσει κοινό και ειδήμονες σκηνοθετημένο από την συγγραφέα. Και πρώτος επανήλθα με την είδηση ότι μαζί της θα δούμε την εξαίρετη Ανδριάννα Μπάμπαλη στο ρόλο της Νούρα. Τώρα εξασφάλισα την πρώτη, άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία από την υποσχόμενη παράσταση που θα παίζεται στο θέατρο “Διάνα” κάθε Δευτέρα και Τρίτη.Πάμε να στα πω όλα!

Η ηθική τελειότητα μοιάζει να είναι ο οδηγός στη ζωή του ενός ήρωα (Αλέξανδρος), αλλά δυστυχώς η ζωή πολλές φορές μας γεμίζει ψευδαισθήσεις προερχόμενες από το συλλογικό ασυνείδητο που δεν μπορούμε να τις διαχειριστούμε, και σε έναν τέτοιο σκόπελο σκοντάφτει ο Αλέξανδρος. Παράλληλα, οι κεντρικές ηρωίδες μας (Μητέρα της Νούρα και η Νούρα) αποζητούν, όχι το δυτικό όνειρο όπως κάνουν οι μετανάστες, αλλά μία ανθρώπινη ζωή. Μια ζωή δίχως διώξεις, εγκλήματα και πολέμους. Όπως λέει, η Νούρα μας: «μαμά στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο». Αυτόν τον ήλιο αποζητούν. Στο έργο αυτό μας παρουσιάζεται μία διπλή Οδύσσεια: Του δυτικού ανθρώπου που τα έχει «όλα» και στέκεται θύμα αυτής της ιδανικής συνθήκης και των προσφύγων που, η ζωή τους μοιάζει το απόβλητο ενός συστήματος που δεν δείχνει στάλα συμπόνιας.

-ΑΞΙΖΕΙ να σημειώσουμε πως η παράσταση “Νούρα ,ένα πένθιμο μπλουζ” έχει οκτώ υποψηφιότητες στα Κορφιάτικα Βραβεία 2019 και πως η Βάσια Αργέντη έχει τιμηθεί με το βραβείο Προσωπικότητα 2019 για το έργο και την σκηνοθεσία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση