GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αλλάζει στις χρεώσεις για τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

Οι νέες αυξημένες χρεώσεις σε ΑΤΜ για αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται από ελληνικές τράπεζες θα ισχύσουν από τ...

Οι νέες αυξημένες χρεώσεις σε ΑΤΜ για αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται από ελληνικές τράπεζες θα ισχύσουν από τις 22 Ιουλίου 2019. Οι χρεώσεις θα αφορούν για την ανάληψη μετρητών με κάρτα σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδώσει την κάρτα, όπως προκύπτει από συγκλίνουσες πληροφορίες τραπεζών.

Χωρίς καμία χρέωση θα εξακολουθούν να γίνονται οι αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ της ίδιας τράπεζας που έχει εκδώσει την κάρτα. Η αναπροσαρμογή γίνεται σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 924 για ενιαία αντιμετώπιση των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά στην τιμολόγηση των τραπεζικών υπηρεσιών.

Μέχρι πρότινος, οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούσαν τους πελάτες και των υπολοίπων τραπεζών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ εφαρμόζοντας διμερείς συμφωνίες. Στο πλαίσιο αυτό, χρέωναν για συναλλαγές με κάρτες άλλων τραπεζών χαμηλότερη προμήθεια από εκείνη που χρέωναν για πελάτη άλλης ευρωπαϊκής τράπεζας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι κάτοχοι ξένων καρτών επιβαρύνονται στη χώρα μας με υψηλότερες προμήθειες, της τάξης των 2-3 ευρώ, από τον Ιούλιο του 2018.

Για παράδειγμα, ο κάτοχος κάρτας ελληνικής τράπεζας χρεωνόταν 1,60 ευρώ για ανάληψη από ATM διαφορετικής τράπεζας στην Ελλάδα, ενώ ο κάτοχος κάρτας γερμανικής, γαλλικής ή άλλης ευρωπαϊκής τράπεζας χρεωνόταν με 2 έως 3 ευρώ για την ίδια συναλλαγή.

Αυτό πλέον αλλάζει και από τα μέσα Ιουλίου η χρήση ΑΤΜ τράπεζας διαφορετικής από την τράπεζα έκδοσης της κάρτας θα επιβαρύνει ισόποσα τους κατόχους ελληνικών και ξένων καρτών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση