GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Αλέξη Γεωργούλη μετά την ορκωμοσία του στην Ευρωβουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την ορκωμοσία του ως Ευρωβουλευτής, την Τρίτη, εντάχθηκε στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινο...

Ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την ορκωμοσία του ως Ευρωβουλευτής, την Τρίτη, εντάχθηκε στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου (CULT).

"Στις 2 Ιουλίου 2019, ορκίστηκα Ευρωβουλευτής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ανήκω στο 61% των Ευρωβουλευτών που εκλεγόμαστε για πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα. Η χαρά να εκπροσωπώ όσους με ψήφισαν, άλλα και εκείνους που δεν με ψήφισαν, εναλλάσσεται με την ευθύνη και το άγχος μου να αποτελέσω χρήσιμο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, για την πολιτική μου ομάδα άλλα πάνω από όλα για την χώρα μου την Ελλάδα” ανέφερε ο Αλέξης Γεωργούλης λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

“Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω πολύ καλά - τον πολιτισμό στην Ελλάδα άλλα και πανευρωπαϊκά. Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ελλήνων και των Ευρωπαίων και από την μεριά μου δεσμεύομαι ότι θα πάρω τέτοιες πρωτοβουλίες, θεσμικές και όχι μόνο, για να βοηθήσω στην στήριξη του σε όλα τα επίπεδα. Μακριά από μικροκομματικές διαφορές, ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει και εγώ θα βάλω όλη μου την δύναμη σε αυτό. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη”.

“Η CULT είναι μία επιτροπή που δεν έχει νομοθετικό χαρακτήρα, δηλαδή, δεν μπορεί να δημιουργήσει νόμους και να επιβληθεί στις χώρες. Παίζει περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα, μπορεί να δημιουργήσει προτροπές, να κάνει μελέτες που οι χώρες δεν έχουν κάνει ή που έχουν παραλείψει να κάνουν. Αυτό θα κάνουμε και στη δική μας τη θητεία. Θα κοιτάξουμε να βρούμε πράγματα που δεν έχουν συμβεί ή δεν συμβαίνουν με σωστό τρόπο, να τα υπογραμμίσουμε και να πιέσουμε τις κυβερνήσεις των χωρών να σκεφτούν και να δράσουν πάνω σε αυτά τα θέματα”, δήλωσε ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά τον ορισμό του ως μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου (CULT).

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση