GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις τον Ιούνιο

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως αναφέρει ...

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η ΤτΕ σε ανακοίνωση της, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα ήταν αυξημένες κατά 1,766 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2019 έναντι αύξησης κατά 562 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα η Τράπεζα τονίζει πως ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε -0,3% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 171 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 597 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 6,2% από 5,2% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.360 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 844 εκατ. ευρώ το Μάιο του 2019.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤτΕ

Ι.Χρηματοδότηση της εγχώριας οικονομίας

Ι.1 Χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2019, ήταν αρνητική κατά 1.107 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 273 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε σε -0,7% από 1,6% τον προηγούμενο μήνα.

Ι.2 Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

Τον Ιούνιο του 2019, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -0,2%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 936 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 324 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ι.2.1 Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2019, ήταν θετική κατά 1.052 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 117 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 2,2%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε 2,5% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 808 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 137 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -1,2% από -3,1% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 244 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 20 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ι.2.2 Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Τον Ιούνιο του 2019, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 5 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,0% από -1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ι.2.3 Χρηματοδότηση των ιδιωτών και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 111 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2019, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 208 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,6% από -2,5% τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ. Καταθέσεις της εγχώριας οικονομίας στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα

ΙΙ.1 Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση

Αύξηση κατά 594 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2019, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 282 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 8,2% από 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2 Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

Αύξηση κατά 1.766 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2019, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 562 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,0% από 5,7% τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2.1 Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Αύξηση κατά 689 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2019, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 217 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,3% από 3,6% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 869 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 150 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 180 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 67 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2.2 Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αύξηση κατά 1.077 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2019, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 345 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,1% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση