GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στην Ιταλία - Ο γιος του Σαλβίνι έκανε βόλτα με τζετ σκι της αστυνομίας - Ζήτησε συγγνώμη ο υπουργός Εσωτερικών - ΒΙΝΤΕΟ

Στο στόχαστρο βρίσκεται για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, μετά τις φωτογραφίες και τα βίν...

Στο στόχαστρο βρίσκεται για άλλη μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τον γιο του να χρησιμοποιεί ένα τζετ σκι της αστυνομίας για να διασκεδάσει στη θάλασσα, αναγκάζοντας τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Όλα συνέβησαν στο θέρετρο του Μιλάνο Μαρίτιμα, στο Papeete Beach. Κοντά στην ακτή περιπολούσανν τζετ σκι της αστυνομίας και ο υπουργός, που παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο στην παραλία με τον ένα του γιο, κλωτσάει την μπάλα προς τη θάλασσα και ψιθυρίζει στους αστυνομικούς: «εγώ πάω στην ομπρέλα».

Τότε ο μικρός Σαλβίνι σκαρφαλώνει στο τζετ σκι που οδηγεί ένας αστυνομικός.

Όλα καταγράφονται από έναν φωτογράφο της εφημερίδας La Repubblica, τον οποίο προσπάθησε να παρεμποδίσει και απομακρύνει η φρουρά του Σαλβίνι που ενεπλάκη σε έντονη λογομαχία με τον δημοσιογράφο. Μολονότι είναι ένας δημόσιος χώρος, προσπαθούν να του απαγορεύσουν να καταγράφει ένα αστυνομικό περιπολικό και τον απειλούν με σύλληψη.

Την ίδια στιγμή, ο γιος του Σαλβίνι κάθεται στο τιμόνι του τζετ σκι, φορώντας σωσίβιο και ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού, και διασκεδάζει για λίγα λεπτά κοντά στην ακτή, οδηγώντας το πλωτό. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός που λογομαχεί μαζί του επιμένει πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός του.

Ενώ η λογομαχία μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφου συνεχίζεται με έντονο τρόπο στην παραλία, κάποιος φωνάζει προς την κατεύθυνση του τζετ σκι να επιστρέψει στην ξηρά, αλλά βγαίνοντας από ένα απομακρυσμένο σημείο της παραλίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κινητά.

Το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε έρευνα «για πιθανή άπρεπη χρήση αστυνομικών μέσων».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν πυρ ομαδόν κατά του 'βοναπαρτισμού' του Σαλβίνι: «τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας κι όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», τόνισε ο Σαλβίνι.

Πηγή: La Repubblica, Corriere della Sera, huffingtonpost.it

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση