GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθολική πλέον η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλους τους δήμους

Καθολική είναι πλέον η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους της χώρας, με την έκδοση στο Φ...

Καθολική είναι πλέον η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους της χώρας, με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Οι 27 δήμοι προστίθενται στους 298 δήμους, στους οποίους πέρσι και φέτος εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το μέτρο συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους προς του Δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών. Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

“Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ήταν απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 60 χρόνια”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση