GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπορίσοφ: Συνδυασμός Τίμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο ΕΚ είναι ο μόνος που μπορεί να περπατήσει

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ "Ο συνδυασμός" Τίμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "είναι ο μ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ

"Ο συνδυασμός" Τίμερμανς στην Κομισιόν και Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "είναι ο μόνος που μπορεί να περπατήσει", δήλωσε απερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, βασικός παράγοντας στις χθεσινοβραδινές διεργασίες για τη διαδοχή στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν μπορεί να γίνει Πρόεδρος του Συμβουλίου αποκλείοντας και την τοποθέτησή της στη θέση της ύπατης εκπροσώπου. Ο ίδιος παρομοίασε την ένταση και τη διάρκεια των συζητήσεων μόνο με την ελληνική κρίση του 2015.

Οι 28 δεν κατάφεραν να κλείσουν τη συνολική συμφωνία για τη διαδοχή, όμως υποσχέθηκαν να καταλήξουν σε συμφωνία αύριο Τρίτη, με την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ να εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξη για αυτό. Μετά από 18 ώρες την Κυριακή και τη Δευτέρα πολλά Κράτη Μέλη συνέχισαν να έχουν αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Τίμερμανς, μεταξύ των οποίων τα ανατολικά Κράτη Μέλη και η Ιταλία.

"Κάθε φορά που νομίζουμε ότι ήμαστε κοντά σε μια συμφωνία, κάτι γίνεται που το καθιστά αδύνατο", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Μπετέλ, τονίζοντας ότι "για αυτό θέλουμε περισσότερο χρόνο για να έχουμε περαιτέρω συνομιλίες και έτσι αύριο να κλείσουμε". Ο Μαρκ Ρούτε, Πρωθυπουργός της Ολλανδίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές για την ονοματολογία, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση