GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία: Σχεδιάζει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, εξακολουθεί να σχεδιάζει η Άγκυρα, σύ...

Σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου, εξακολουθεί να σχεδιάζει η Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας'' Καθημερινή''.
Όπως αναφέρει, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της γειτονικής χώρας, «TPAO», φέρεται να έθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο μεσημβρινό, ξεκινάει δηλαδή από τα νότια της Ρόδου και φτάνει πέρα από το Καστελόριζο, μετά τις 15 Αυγούστου.
Τότε λήγει και η αποστολή του εξελιγμένου ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο αξιοποίησής του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχει άλλωστε προαναγγελθεί από την Άγκυρα.
Την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί στενά η Αθήνα, η οποία, μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων, έχει κοινοποιήσει προς την τουρκική πλευρά τις κόκκινες γραμμές της και εκτιμάται ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά τα όρια που μπορεί να αγγίξει η κινητοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση