Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής - Πιερρακάκης: Κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο - ΒΙΝΤΕΟ

Share it:

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, από τον προκάτοχο του, Νίκο Παππά, ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε: «Κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη. Και αυτό θα το πετύχουμε».

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, αποτελεί βασική προτεραιότητα, τόσο της νέας κυβέρνησης, όσο και του νέου πρωθυπουργού, προσωπικά. Το στοίχημα αντανακλάται στην ίδρυση του νέου υπουργείου» που θα ονομαστεί υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τόνισε σ΄ αυτό το σημείο ότι το υπουργείο δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που παραλαμβάνει η νέα ηγεσία και πρόσθεσε ότι με τους νέους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα συγκροτηθεί μία ομάδα για να «κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα μπροστά».

Ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η χώρα «μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ πιο λειτουργική και η ζωή όλων μας πιο εύκολη» και η «ψηφιακή πολιτική οφείλει να μετατραπεί σε μία πολιτική απλοποίησης των διαδικασιών, σε κάθε αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος. Γι΄ αυτό κηρύσσουμε από σήμερα ένα ψηφιακό ανένδοτο. Έτσι επιλέγουμε να ονομάσουμε τον πόλεμο στην γραφειοκρατία, που όχι μόνο ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες και τα στελέχη του Δημοσίου, αλλά κρατάει δέσμια τη χώρα σε όλους τους τομείς. Είναι υπόθεση εθνικής ενότητας, απέναντι στα προβλήματά μας. Διοίκηση και διοικούμενοι, νέοι και μεγαλύτεροι ηλικιακά συμπολίτες μας, το σύνολο των τομέων παραγωγής. Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό αντίπαλο και δέσμευσή μας είναι να πάει η Ελλάδα μπροστά, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω».

Ανακοίνωσε δε, συνοπτικά, ορισμένες αλλαγές στο υπουργείο, πέραν της μετονομασίας του: Θα έχει τρεις Γενικές Γραμματείες: α) Η ΓΓ Ψηφιακής Στρατηγικής, για την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, β) η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, που μετακομίζει από το υπουργείο Οικονομικών και θα είναι «το απόλυτο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας», γ) η ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπου θα συγκεντρωθούν δομές που είναι διασκορπισμένες στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως είπε ο υπουργός, ο στόχος είναι μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα να προσεγγίσει τον μ.ο. των χωρών της ΕΕ, ενώ προσέθεσε, δείχνοντας το κινητό του, ότι η αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος «θα πρέπει να περάσει εδώ»,.

«Χρειαζόμαστε ένα άλμα μεγαλύτερο αυτή τη φορά και το χρειαζόμαστε τώρα» τόνισε και έκλεισε την τοποθέτησή του, αναφέροντας μία προσωπική ιστορία, για μία φωτογραφία του συνονόματου παππού του, το 1934, μέσα από την οποία περιέγραψε την τεράστια απόσταση που έχει διανυθεί από την απόλυτη φτώχεια και αστάθεια της εποχής εκείνης στο σήμερα. «Τώρα ο πυρσός περνάει σε εμάς (...) για να αποδείξουμε ότι μας έδωσαν πολλά περισσότερα από τα ονόματα και τα επώνυμα που κουβαλάμε. Για να δείξουμε ότι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο μέταλλο με εκείνους. Αντιπροσωπεύουμε τον ιδρώτα τους, αντιπροσωπεύουμε τις επιλογές τους, αντιπροσωπεύουμε τα λάθη τους, αλλά πάνω από όλα αντιπροσωπεύουμε τις ελπίδες τους».

Ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Παππάς, ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία και προσέθεσε ότι θα ασκείται δημιουργική, προγραμματική αντιπολίτευση με στόχο την προώθηση του έργου που διευκολύνει τη ζωή των πολιτών.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Παππάς σχολίασε την εκδήλωση για την παράδοση και παραλαβή του υπουργείου, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες τελετές είναι πολύ σημαντικές, καθώς αποτελούν συμβολισμό της «ομαλής πολιτικής αλλαγής και της ισχυρής δημοκρατίας» και όπως προσέθεσε, «χτυπάμε καμπάνα ισχυρή, γιατί πολλοί, τη δημοκρατική διαδικασία, την ομαλότητα την σχετικοποιούν. Γι΄ αυτό οι διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής έχουν και ουσία».

Ο Ν. Παππάς σημείωσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έπειτα από τρία χρόνια, η απερχόμενη πολιτική ηγεσία, αισθάνεται ότι παραδίδει έργο και έχει κάνει βήματα και εξέφρασε την ελπίδα, το νέο οργανόγραμμα να σημαίνει επιτάχυνση των έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο ΣΥΞΕΥΞΙΣ ΙΙ, προϋπολογισμού 630 εκατ. ευρώ, για τη διασύνδεση δημόσιων φορέων, στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ 21.000 δημόσιων σημείων και την ψηφιοποίηση 150.000 υπογραφών δημόσιων λειτουργών, το e-ΓΕΜΗ, για 270.000 ψηφιακές υπογραφές για επιχειρήσεις, την "Digital Greece" που «αγκαλιάστηκε από όλους του πολιτικούς αρχηγούς» όπως είπε, την διαστημική πολιτική, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την αδειοδότηση των καναλιών και τη συγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους και ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα ηγεσία.

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση