GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ''μπαρουταποθήκες'' - χωματερές της Αττικής - Καμπανάκι για τη λήψη μέτρων

Επικίνδυνες συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς επικρατούν σε παλιές χωματερές όπως διαπιστώθηκε από αυτοψίες που πραγματοποί...

Επικίνδυνες συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς επικρατούν σε παλιές χωματερές όπως διαπιστώθηκε από αυτοψίες που πραγματοποίησε η πυροσβεστική και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα ''το Έθνος''.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής πραγματοποίησε αυτοψία σε 17 χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων στις 18 Μαρτίου 2019 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που περιλαμβάνονται στην απάντηση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 5 Ιουνίου, στους 13 χώρους επικρατούν συνθήκες που δημιουργούν κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στον Μαραθώνα, στη Ραφήνα, στη Παλαιά Φώκαια, στα Καλύβια, στο Λαύριο, στο Μαρκόπουλο, στην Αίγινα, στο Αγκίστρι, στη Σαλαμίνα και τις Σπέτσες.

Η περιφέρεια Αττικής ζητά από τους δήμους να πράξουν τα δέοντα ενώ ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος τονίζει ότι η συλλογή κλαδεμάτων «είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμω», οι οποίοι όταν επιδεικνύουν αδιαφορία προκαλούν κίνδυνο, «όπως φάνηκε και στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Λαύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση