GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με το καλημέρα... παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ψέματα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μηδέν Άγαν » Χίλων o Λακεδαιμόνιος , 600 π.Χ. - 520 π.Χ. [μετάφραση: Τίποτα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μηδέν Άγαν»
Χίλων o Λακεδαιμόνιος, 600 π.Χ. - 520 π.Χ.
[μετάφραση: Τίποτα...
υπερβολικό]

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Τι συμβαίνει;
Το θέατρο του παραλόγου γίνεται κωμικοτραγικό...
Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ως σήμερα νόμιμη κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, αυτή του Νικολά Μαδούρο!

31 Γενάρη 2019... στη Σύνοδο «Gymnich» των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι με θέμα «τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, στην κατάσταση στη Συρία...», 27 υπουργοί των εξωτερικών (μεταξύ αυτών κι ο αυτοαποκαλούμενος "κομμουνιστής υπουργός" Κατρούγκαλος) συμφώνησαν στην αναγνώριση του καταδίκη της Βενεζουέλας με την "ενωτική" πρόταση της Σουηδής υπουργού των εξωτερικών, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση μετά από ΒΕΤΟ της "ακροδεξιάς, ρατσιστικής" ιταλικής κυβέρνησης.
Η Σύνοδος των υπουργών των εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βουκουρέστι επιφυλάσσει ένα τεράστιο κι ηχηρό χαστούκι στην ανεπάγγελτη "αριστερή" Μογκερίνι. Η Μογκερίνι επικεφαλής 27 πειθήνιων υπουργών, μεταξύ αυτών κι ο αυτοαποκαλούμενος "κομμουνιστής" Κατρούγκαλος, βρίσκουν απέναντί τους την 28η χώρα. Η "ακροδεξιά, ξενόφοβη, ομόφοβη, ρατσιστική" κι άλλα φαιδρά που πλουτίζουν τον "αντιφασιστικό" αγώνα του 4ου Ράιχ.
Η Ιταλία έθεσε βέτο κι η πολυπόθητη απόφαση που επιζητούσε το διευθυντήριο της Ε.Ε. -πέρα από κάθε αρχή Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της λαϊκής θέλησης- για την αναγνώριση του επισήμως υπαλλήλου της αμερικάνικής Cia [Βλέπε σε: Από τους αγώνες εναντίον του κομμουνιστή-δικτάτορα Μιλόσεβιτς... αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Βενεζουέλας!] κι αυτοανακηρυγμένου προέδρου της Βενεζουέλας... πήγε "περίπατο" [Βλέπε σε: Οι παιδόφιλοι επίσκοποι, η "μεταρρυθμιστική αριστερά"... πέρασαν στην επίθεση!].
Η Γερμανία μόλις πριν λίγες ημέρες (1η Ιούλη 2019) έκανε άρση της αναγνώρισης του αυτοανακηρυγμένου προέδρου Juan Guaidó κι επισήμως η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ανακοινώνει την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Βερολίνο.
Ο Jorge Arreaza, υπουργός των εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας τονίζει:
«Η Βενεζουέλα σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων με τη Γερμανία. Ο Πρόεδρος Nicolás Maduro ενέκρινε την επιστροφή του πρέσβη κ. Daniel M. Kriener στη χώρα για την οικοδόμηση ενός προγράμματος αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με βάση το σεβασμό».
Jorge Arreaza M @jaarreaza 
COMUNICADO | Venezuela informa el inicio del proceso de normalización de las relaciones diplomáticas con Alemania. El Presidente @NicolasMaduro ha autorizado el retorno al país del Embajador Daniel M. Kriener, para construir una agenda de interés mutuo, sobre la base del respeto
Τι θλίψη για τη μεγάλη Γερμανία... έκανε άρση της αναγνώρισης του γελοίου υποκειμένου Juan Guaidó, τον οποίο εγκατέλειψε ακόμη κι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και δεν μπόρεσε ν' αναγνωρίσει ούτε καν η Ευρωπαϊκή Ένωση (βλέπε ιταλικό βέτο).
Όπισθεν ολοταχώς η Γερμανία... αναγνωρίζει, όπως κι ο ΟΗΕ, τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Nicolás Maduro κι αποφάσισε την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τον μέχρι χθες "δικτάτορα".
Τώρα τι "'ώθησε" την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει αυτό το "βήμα", σ' αυτή την τραγική συγκυρία του πράκτορα της Cia... μάλλον θα εναπόκειται η ερμηνεία σε χαρτορίχτρες κι αστρολόγους.
Ο τραγέλαφος της ελληνόφωνης εξωτερικής πολιτικής... τελειωμό δεν έχει...
Ο "σοσιαλιστής" Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με ειδικό απεσταλμένο του Γκουαϊδό κι έδειξε το "σοσιαλιστικό" δρόμο πριν από τον κύριο Μητσοτάκη...
Άλλωστε ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου ενημέρωσε πως  η ΜΚΟ του με την επωνυμία "σοσιαλιστική διεθνή" καταδίκαζε τον "δικτάτορα Μαδούρο" διέγραφε από τις τάξεις τους, τις μασονικές στοές τους, το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου; Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δρομολογούσε από τον Ιούνη αυτή την "εξέλιξη": Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" πήρε το όπλο της και για τη Νικαράγουα!
Ότι δεν κατόρθωσε ο Σημίτης, ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, η κυρία Φώφη... γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει ΟΛΕΣ τις κυρώσεις (εμπάργκο) εναντίον της Βενεζουέλας, αλλά σε κομματικό πεδίο έπαιζε σε άλλο "γήπεδο". Ο κύριος Κοτζιάς πρωτοστάτησε κι υπερψήφισε τα χίλια μύρια εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και στο Βουκουρέστι ο "κομουνιστής" Κατρούγκαλος συντάχθηκε για την αναγνώριση του γελοίου υποκειμένου Juan Guaidó, αλλά η Ιταλία χάλασε τη "σούπα". Όμως, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (ο γνωστός λάτρης της εθνοκτονίας Κώστας Δουζίνας), τη Δευτέρα 22 Απρίλη συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Φρανσίσκο Σούκρε, βουλευτή της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του Χουάν Γκουαϊδό.
Κι ο Δουζίνας δεν είχε τυχαία ή συμπτωματικά το σημαντικό αξίωμα του "προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής". Αρκεί -πάντα συνωμοσιολογικά- να θυμίσουμε πως "γνωρίσαμε" αυτό το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο με το όνομα Δουζίνας, όταν σε όλα τα ΜΜΕ εμφανίστηκε να έχει συγκεντρώσει "δεκάδες προσωπικότητες και πανεπιστημιακούς" για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην «ιστορική και δίκαιη», όπως τόνιζαν οι υπογράφοντες , "συμφωνία της 17ης Ιουνίου" που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια, η οποία -όπως μας έλεγαν «τερματίζει μια διένεξη που κακοφόρμιζε τα τελευταία 25 χρόνια» (κι οι  περισσότεροι υπογράφοντες σιτιζόμενοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Σόρος). Μάλιστα η "επιστολή" είχε φιλοξενηθεί στη βρετανική εφημερίδα "Guardian"... παρακαλώ! (για να τη θυμηθείτε: Historic deal on shared Macedonian identity must be honoured).
Με εξαίρεση το ΚΚΕ, ολόκληρο το πολιτικό κοινοβουλευτικό πολιτικό φάσμα τάσσεται εμμέσως ή αμέσως υπέρ μιας βίαιας παρέμβασης στα εσωτερικά μιας τρίτης χώρας, αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο και τον κανόνα μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων λαών.
Όμως, δεν ξεχνάμε τον Α. Βλάχο και πως ζούμε στη "χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα...". Έτσι διαβάζουμε την ανακοίνωση "Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την κυβέρνηση της ΝΔ για την αναγνώριση του πραξικοπηματία Γκουαϊδό".

Δηλαδή;
Το κόμμα που έλαβε 0,2% στις εκλογές και το οποίο διέθετε πολλούς υπουργούς και βουλευτές στην κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" και που είχε ως κυβέρνηση ψηφίσει με τα τέσσερα (χέρια και πόδια) κυρώσεις-εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, του Ιράν, της Συρίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και πάει λέγοντας... μάλιστα, ανάπτυξε προνομιακές σχέσεις με το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης, το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας με υπουργούς και βουλευτές της σημερινής ΛαΕ κι αν θυμηθούμε το "επιχειρηματικό" ταξίδι στη Βενεζουέλα του πρωτοκλασάτου της σημερινής ΛαΕ με συνεργάτες Έλληνα ολιγάρχη, χωρίς καν να το γνωρίζει το "αριστερό ρεύμα"... ε... δεν κατανοούμε πως το 2,9% κι η παρολίγον είσοδο στη Βουλή μετατράπηκε σε 0,2% αφού έπαψαν να είναι και το "δραχμικό" κόμμα, δηλαδή υπέρ της νομισματικής κυριαρχίας;
Έτσι σήμερα όλοι αναζητούν τον "ένοχο": ο ελληνικός λαός που δεν αξίζει η λευτεριά από τα δεσμά του 4ου Ράιχ, δεν τους κατάλαβε.
Όλοι ξέχασαν πως ο λαός κάηκε στο χυλό και δεν φυσάει μόνον το γιαούρτι, αλλά και τα παγάκια.
Ξέχασαν πως η ενοχοποίηση του λαού ήταν μια καλώς σχεδιασμένη ψυχολογική επιχείρηση για την ποδηγέτηση του. Ξέχασαν πως η Ελλάδα δεν ήταν "πείραμα", αλλά "παράδειγμα".
Ξέχασαν πως όλοι στρατεύτηκαν στη "σημαία" Σόρος, παγκοσμιοποίηση κι αναλώθηκαν στην ημερήσια διάταξη των τραπεζιτών: "ατομικά δικαιώματα κι ελευθερίες"... αφήνοντας κατά μέρος τη σύγκρουση κεφάλαιο-εργασία, κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Ατομικά δικαιώματα κι ελευθερίες για το κίνημα (LGBTQ*) Λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων, τρανς και σια, δικαιώματα υιοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, "ανοιχτά σύνορα" στην παράνομη μετανάστευση, κοινωνικές καταλήψεις τύπου city plaza, τον δήθεν "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής" [Βλέπε σε: "Όχι στην κλιματική αλλαγή"... διαδέχεται τα "ανοιχτά σύνορα" εντός της "Ευρωπαϊκής άνοιξης"!], με αποκορύφωμα το κίνημα για να καταργηθεί το πλαστικό καλαμάκι, τη Notre-Dame του Παρισιού, ενώ γι' αυτή της Βέροιας δεν έκλαψε κανένας [Βλέπε σε: Το μεγάλο κρυμένο μυστικό της "Παναγίας των Παρισίων"], αλλά και μόλις χθες η "ηρωική καπετάνισσα" του Σόρος, που βραβεύεται στο Παρίσι και προσκαλούν στο χωρίς καμία αρμοδιότητα ευρωκοινοβούλιο [Βλέπε σε: Ο ψεύτης καθηγητής στο Πάντειον Πανεπιστήμιο... Στην Ιταλία οι μυστικές υπηρεσίες κι οι "φιλάνθρωπες" ΜΚΟ... ο πακτωλός χρημάτων!], κι άλλα φαιδρά ζητήματα που θέτουν οι τραπεζίτες.
Αδιαφόρησαν και μάλιστα χαρακτήρισαν "ακροδεξιούς" όσους ανησύχησαν για την παραχώρηση της Μακεδονίας, όσους βλέπουν τη διχοτόμηση στην Κύπρο μας με τη διζωνική...
"Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε. Επειδή ο λαός δεν συμφωνεί,
πρέπει να διορίσουμε έναν καινούριο λαό!"
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Ταυτόχρονα πυροβολούσαν άσφαιρα για μια "ευρωπαϊκή άνοιξη", όταν για να υπάρξει αλλαγή μιας λέξης σε μία Συνθήκη της ΕΕ, απαιτείται ομοφωνία 28 χωρών, κυβερνήσεων, κοινοβουλίων.
Και τώρα, όχι μόνον δεν αναζητούν τους λόγους αυτής της κατάστασης στην ανεπάρκεια τους, ή  το ρόλο ηγετικών τους στελεχών, αλλά διώχνουν, εξορκίζουν και τον Antonio Gramsci: «Σύγχρονος πρίγκιπας»... ο ρόλος του κόμματος, του ηγέτη, της φιλοσοφίας και κουλτούρας.
«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης
πρέπει να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci 
"Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), σελ. 1729.
«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να απαντήσουν,
στη λογική με λογική, στις ιδέες με ιδέες,
στο συναίσθημα με το συναίσθημα.
 Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους,
η βία και τα ψέματά τους θα καταρρεύσουν.»
ΣΧΕΤΙΚΑ:
* Βενεζουέλα: Η βία και τα ψέματά τους θα καταρρεύσουν!
Ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" δύσης!
* Από τους αγώνες εναντίον του κομμουνιστή-δικτάτορα Μιλόσεβιτς... αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Βενεζουέλας!
* Οι παιδόφιλοι επίσκοποι, η "μεταρρυθμιστική αριστερά"... πέρασαν στην επίθεση!
* Η μαύρη προπαγάνδα της Κομαντατούρ, κατά κόσμο DW, σαν να μην πέρασε μιά μέρα
* Η Δημοκρατία, η “υπεράσπιση των ιδανικών” και άλλα παραμύθια
* Το Ευρωκοινοβούλιο, η Δημοκρατία, η διαφάνεια και άλλα παραμύθια
* Η περίπτωση της Ιταλίας στο κάδρο της ΕΕ, σαν την μυγα μες στο γάλα ή όλοι μαζί αντάμα κι ο ψωριάρης χώρια
* Ο χρυσός μας ενώνει! H Δημοκρατική Δύση, χρυσάφι πιάνει περιττώματα γίνεται
* Η επανάσταση έχει ένα όνομα: Μπολιβαριανή κι ένα επίθετο: Σοσιαλιστική

1 σχόλιο

  1. Για να καλοπιάσει τους αμερικάνους λόγω τουρκίας, το κανε ο μητσοτάκης. Γιατί κάνετε ότι δε το καταλαβένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση