GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Την απόφαση του για τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανακοινώνει σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ...

Την απόφαση του για τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανακοινώνει σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ''το Έθνος''.

Σχεδόν 11 χρόνια μετά το μοιραίο βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας τράβηξε τη σκανδάλη αφαιρώντας τη ζωή του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναμένεται να πέσει η «αυλαία» του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Σήμερα το πρωί, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, όσο και για τον «συνοδό» του Βασίλη Σαραλιώτη, που βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, όμως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, µε τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηματική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόμενο δόλο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή. Σημειώνεται πως ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε µε περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση