GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ - “Προσπαθούν να με εξαναγκάσουν σε σιωπή” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σημειώνεται ότι οι...

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Βουλής, όταν ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάνει λόγο για παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία.
Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ψήφισαν 163 βουλευτές και 13 βουλευτές την καταψήφισαν. Για την δεύτερη υπόθεση, που αφορά στη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε “παρών”.
Πολάκης: Πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ αλλά και των μηνυτών του, Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή. “Θέλετε συνάδελφοι να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Έκανε λόγο για "αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης” προς το πρόσωπό του με την έννοια οικονομικής επιβάρυνσης και ψυχικής ταλαιπωρίας, επειδή, όπως είπε, “ταλαιπώρησε το σύστημα”. “Προσπαθούν να με εξαναγκάσουν σε σιωπή. Επιχειρούν άλωση του κράτους χωρίς ενοχλητικές φωνές τύπου Πολάκη. Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο αντίστοιχης σειράς τέτοιων κινήσεων. Έχουμε αντοχή για πολλά επεισόδια” τόνισε.
Υπογράμμισε, δε, το αίτημά του, να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86, χαρακτηρίζοντας τις δύο υποθέσεις όχι ως ιδιωτικές αλλά ως ξεκάθαρα πολιτικές επειδή έχουν σχέση με την υπουργική του ιδιότητα. “Αποκάλυψα τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτά θα αποκαλύπτονταν σε μια ανοικτή διαδικασία με προανακριτική του άρθρου 86. Αυτά δεν θέλετε να ακουστούν” είπε ο κ. Πολάκης.
Επί μακρόν ο κ. Πολάκης επανέλαβε όσα και στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει ως σκάνδαλα σχετικά με τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα μιλώντας για δήθεν καταγραφή: “Το μόνο που του είπα ήταν ότι κανονικά έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ όπως μας ηχογραφεί και η τράπεζα όταν μας παίρνει τηλέφωνο. Του είπα καλά κάνεις και ελέγχεις το δάνειο μου αλλά να ελέγξεις και άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ” είπε.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στις δύο κόρες του. “Είμαι πολύ ψηλά, πάρα πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Και ξέρετε γιατί; Πρώτον γιατί οι κόρες μου, η σημερινή φοιτήτρια Νομικής η Σταυρούλα και η αυριανή φοιτήτρια Ιατρικής Πέρσα, που είναι και σήμερα εδώ και σε ευχαριστώ αγάπη μου, λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας; Εμένα το λένε” είπε ο κ. Πολάκης, αποσπώντας το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τοποθέτησή του, έκλεισε, με δύο μαντινάδες:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία
Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Πολάκη τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί παράνομη και αντισυνταγματική τη διαδικασία που επέλεξε η Βουλή.
“Εμείς λέμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία και σας καλούμε ακόμα και τώρα να κάνετε την κίνηση και να ζητήσετε τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όπως τόνισε, “σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε αναγκασμένοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία και να μην ανεχθούμε κατά κανένα τρόπο την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος για την οποία, κύριε πρόεδρε, δυστυχώς έχετε κι εσείς ευθύνες”.
Στη συνέχεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση Τασούλα για τα περί “αντισυνταγματικής διαδικασίας”
Απάντηση στα όσα δήλωσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, περί “αντισυνταγματικής διαδικασίας” σχετικά με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
“Επειδή ο κ. Τζανακόπουλος μου καταλόγισε ευθύνη για δήθεν αντισυνταγματική διαδικασία, έχει πολύ ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς ότι μίλησε -και αφορά τη διαδικασία στη Βουλή- πως του φάνηκε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε προαποφασίσει. Σήμερα ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος πριν ακούσει την άλλη άποψη. Οπότε τίθεται θέμα τι σημαίνει προαπαφασίζω”.
“Όταν φεύγεις πριν ακούσεις τον αντίλογο, έχεις προαποφασίσει”, είπε ο κ. Τασούλας για να προσθέσει πως η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ακούσει και τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Πολάκη, πριν αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση