GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ημερομηνίες - σταθμοί για το Κτηματολόγιο - Τι θα "τρέχει" το καλοκαίρι με προθεσμίες και δηλώσεις

Σε 35 περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου η συλλογή δηλώσεων. Πρόκε...

Σε 35 περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου η συλλογή δηλώσεων. Πρόκειται για παλιά προγράμματα κτηματογράφησης, τα οποία είχαν παγώσει από το 2011 εξαιτίας δικαστικών διενέξεων.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης προκειμένου να γνωρίζουν τι "τρέχει" μέσα στο καλοκαίρι στο Κτηματολόγιο. Και αυτό διότι σε ορισμένες από αυτές λήγει το τρίμηνο, το επιπλέον τρίμηνο (3+3 μήνες) που δίνεται από το Κτηματολόγιο και σε άλλες το χρονικό περιθώριο- ανάσα που δόθηκε με υπουργική απόφαση.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες

31 Ιουλίου: Λήγει η παράταση που δόθηκε με υπουργική απόφαση σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο. Αναμένεται νέα υπουργική απόφαση για παράταση. Σε αυτή την περίπτωση η επιπλέον παράταση που μπορεί να δοθεί είναι έως τεσσερισήμισι μήνες. Γι' αυτές τις περιοχές ισχύουν τα εξής: το προβλεπόμενο εξάμηνο έληξε στις 19 Μαΐου και δόθηκε παράταση με υπουργική απόφαση έως τις 31 Ιουλίου ενάμισης μήνας. Αναμένονται εξελίξεις.

22 Αυγούστου: Λήγει το τρίμηνο για Δυτική Αττική και νησιά Αργοσαρωνικού. Απομένει άλλο ένα τρίμηνο. Ωστόσο σε πρώτη φάση θα δοθεί παράταση ενάμισι μήνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μετά είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος αν θα κάνει ή όχι χρήση της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης για επιπλέον παράταση.

26 Αυγούστου: Στη Μεσσηνία και στις 28 Αυγούστου σε Βοιωτία και Φωκίδα λήγει το εξάμηνο για την υποβολή δηλώσεων. Στο μεταξύ έως τις 26 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης στις Σέρρες.

12 Σεπτεμβρίου: Λήγει το προβλεπόμενο εξάμηνο (3+3 μήνες) για Μαγνησία και Σποράδες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αν θα δοθεί νέα παράταση με οροφή εξαμήνου. Σημειώνεται ότι για τις προαναφερόμενες περιοχές το αρχικό τρίμηνο έληξε στις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια δόθηκε ενάμισης μήνας παράταση έως τις 29 Ιουλίου και τώρα αναμένεται κι άλλος ενάμισης μήνας έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

18 Σεπτεμβρίου: Λήγει το τρίμηνο για Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Εδώ αναμένεται τρίμηνη παράταση σε δύο δόσεις με λήξη του εξαμήνου στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

1 Οκτωβρίου: Αναμένεται να δοθεί τρίμηνη παράταση σε δύο δόσεις σε Λήμνο και Λέσβο με τη λήξη του εξαμήνου στις 2 Ιανουαρίου 2020.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση