GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό της Παρασκευής - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοψία στα σπίτια που έχει αποφασίσει να κατεδαφίσει ο δήμος Αθηναίων, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα να καταρρεύσουν σε νέο σεισμό, έκ...

Αυτοψία στα σπίτια που έχει αποφασίσει να κατεδαφίσει ο δήμος Αθηναίων, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα να καταρρεύσουν σε νέο σεισμό, έκανε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Πρόκειται για σπίτια-ερείπια, έτοιμα να πέσουν με την πρώτη δόνηση του Εγκέλαδου, αποτελώντας έναν πραγματικό κίνδυνο για τα ανύποπτα μικρά παιδιά που συνηθίζουν να παίζουν δίπλα στους ετοιμόρροπους τοίχους.

Στην οδό Μυλοποτάμου βρίσκεται μία από τις μονοκατοικίες που θα γκρεμίσει ο δήμος. Η οροφή κρέμεται στον αέρα οι τοίχοι είναι σαθροί -με ένα μικρό χτύπημα μπορούν να φύγουν- ενώ το συγκεκριμένο οίκημα έχει καταληφθεί από αστέγους που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να κατεδαφίσει 13 σπίτια-ερείπια σε διαφορές περιοχές της Αθήνας.

Η θωράκιση της πρωτεύουσας απέναντι στον εγκέλαδο βρέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον οργανισμό αντισεισμικής προστασίας και στο γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας. Στο φόντο της κόντρας ελλοχεύει ο κίνδυνος ενεργοποίησης των ρηγμάτων στις Αλκυονίδες νήσους του Κορινθιακου κόλπου και στον νότιο Ευβοϊκό.

Μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αττική 2.279 κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, τα περισσότερα σε Χαϊδάρι (485), Πετρούπολη (444), Αιγάλεω (346) και Περιστέρι (317).

Η καταγραφή συνεχίζεται. Στον δήμο Αθηναίων έχουν καταγραφεί 138 σπίτια που υπέστησαν ζημιές. Από αυτά ακατάλληλα για διαμονή είναι τα 77, ενώ 13 έχουν κριθεί άμεσα κατεδαφιστέα.

Στη Μάνδρα τα κτίσματα με ζημιές είναι 42.

Στον δήμο Φυλής-Ανω Λιοσίων, όπου οι τοπικές αρχές έχουν εντοπίσει 713 σπίτια που έχουν πληγεί, μέχρι χθες δεν είχε γίνει απογραφή.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση