GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα την...

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, να προχωρήσει τολμηρά μπροστά”.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η συμμετοχή είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και χαρακτήρισε "εξαιρετικά κρίσιμες” αυτές τις εκλογές, διαμηνύοντας πως “δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος, δεν δικαιολογείται καμία αποχή”.

Εξέφρασε, παράλληλα, την χαρά του -που αποτελούσε και δέσμευσή του- για το γεγονός ότι ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για τη μεγάλη του επιτυχία και είπε απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο: “να γνωρίζει ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι προσωπικά -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός- αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη, εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές. Ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, για τη Βόρειο Ελλάδα, για τα Βαλκάνια συνολικά”.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συζήτησαν με τον κ. Ζέρβα, ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες του καινούργιου εκλογικού νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι τον διαβεβαίωσε πως "στο πρώτο μας νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν, σχετικά, περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τα σχέδια του κόμματός του για τη Θεσσαλονίκη είναι φιλόδοξα και συμπλήρωσε: “Και θα είμαι αρωγός, την επόμενη ημέρα, στην προσπάθειά του, πάντα με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Για να μπορούμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτή που της αξίζει. Είτε μιλάμε για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το Μετρό και η σύνδεσή του με το αεροδρόμιο. Είτε μιλάμε για έργα με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, όπως το σχέδιο για τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη μετατροπή αυτού του χώρου σε έναν χώρο συνδυασμένων χρήσεων όπου θα μπορούμε να συνδυάζουμε εκθεσιακή δραστηριότητα με έναν χώρο πρασίνου, είτε μιλάμε για την αντιμετώπιση “ωρολογιακών βομβών” που μας κληροδοτεί αυτή η Κυβέρνηση, όπως το ζήτημα των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το ενδιαφέρον το δικό μου θα είναι πάντα εδώ, θα είναι στη Θεσσαλονίκη”.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο, σημείωσε, ότι τον συνδέουν ισχυροί προσωπικοί, πολιτικοί δεσμοί, όπως “και το γεγονός ότι επέλεξε τις τελευταίες ώρες μιας δύσκολης και μακράς προεκλογικής εκστρατείας να βρίσκεται στην πόλη μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης σημαίνει για μένα, σημαίνει για μας, πολλά”.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Έλληνες μετά από τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, απαιτούν μια νέα σελίδα, απαιτούν μια νέα αρχή, αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Άλλωστε, όπως είπε, αντίστοιχο ήταν και το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές πριν από έναν, περίπου, μήνα. “Η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου -όπως και η 1η Σεπτεμβρίου- θα είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι Έλληνες δώσουν μεθαύριο μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας. Η Θεσσαλονίκη, ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας, θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης αυτής της χώρας. Δεν μπορεί στα επόμενα χρόνια η πόλη, η πατρίδα μας, να σέρνονται", υπογράμμισε.

Και κατέληξε λέγοντας πως το στοίχημα αυτής της Κυριακής είναι μεγάλο: "Το πρώτο είναι οι Έλληνες να πάνε, να πάμε, να ψηφίσουμε. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να πάει μαζικά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλή επιτυχία σε λίγες ώρες, και θα είμαι εδώ δίπλα του, για να κάνω μια μεγάλη προσπάθεια στα επόμενα τέσσερα χρόνια που περιμένουν την πόλη και την πατρίδα μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση