GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε η γέφυρα Ρίου– Αντιρρίου - Κλειστή η Ιόνια Οδός στο ρεύμα προς Ιωάννινα

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Ιόνια» οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην ε...

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Ιόνια» οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Όμως, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η «Ιόνια» οδός στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην «Ιονία» οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην «Ιόνια» οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την «Ολυμπία» οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση