GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιάρας: Πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού είναι να τελειώσει με την ανομία μια και καλή

"Όπως ανακοίνωσε ήδη ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή και εκεί θα αποτυπωθούν ...

"Όπως ανακοίνωσε ήδη ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή και εκεί θα αποτυπωθούν όλες οι βασικές προτεραιότητες μας όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Βεβαίως, γνωρίζετε πως έχουμε κληρονομήσει μια σειρά εκκρεμοτήτων, στις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπως είναι οι αναγκαίες διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα και η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

"Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη συνείδηση των Ελλήνων δικαστών. Αυτό που επιδιώκουμε ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην έχουν αμφιβολίες ούτε οι πολίτες" σημειώνει.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει τις επιφυλάξεις της σε πολλά προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα» και εξηγεί: «Έχουμε καταδείξει την κατεύθυνση των αλλαγών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτές θα κινούνται στην αυστηροποίηση του πλαισίου αναφορικά με τις υφ΄ όρον απολύσεις βαρυποινιτών και τις δυνατότητες χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους δολοφόνους. Επιπλέον, από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα έχει ανακύψει και ένα σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ακόμη ότι «πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού είναι να τελειώσει με την ανομία μια και καλή» ενώ ως προτεραιότητα του επισημαίνει ότι είναι και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα παραπάνω κομβικά ζητήματα ο Κώστας Τσιάρας δηλώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει την ωριμότητα που δεν επέδειξε ως κυβέρνηση».

Τέλος σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου επιβεβαιώνει πως η κοινωνία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση