GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθυστέρησε η Σύνοδος για να γίνουν διαβουλεύσεις - Κερδίζει έδαφος η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Νέα καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της Συνόδου των 28 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Νέα καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της Συνόδου των 28 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Τουσκ, Πρέμπεν Άναμ.

Η Σύνοδος αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα καθώς προηγήθηκαν οι διερευνητικές επαφές του Προέδρου Τουσκ, ο οποίος βολιδοσκοπεί τα Κράτη Μέλη για την επίτευξη ενισχυμένης πλειοψηφίας επί του τελικού συνδυασμού των ονομάτων.

Το όνομα του Φρανς Τίμερμανς συνεχίζει να επικρατεί για την προεδρία της Κομισιόν.

Το όνομα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (ΕΛΚ Γερμανία) συνεχίζει να επικρατεί για Ύπατη Εκπρόσωπος, αλλά έχει αρχίσει να περιλαμβάνεται στις διερευνητικές επαφές και για την Προεδρία της Κομισιόν.

Από την άλλη το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ (ΕΛΚ Γαλλία) αναδύεται για την Προεδρία της ΕΚΤ, ενώ του Βέλγου Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ (Φιλελεύθεροι) για την Προεδρία του Συμβουλίου. Για τη θέση του Υπάτου Εκπροσώπου διακινείται και το όνομα του Μάρος Σέφτσοβιτς (Σοσιαλιστής Σλοβακία), ενώ ο Μάνφρεντ Βέμπερ (Γερμανός ΕΛΚ) οδεύει προς την Προεδρία του Κοινοβουλίου, μοιραζόμενος ή όχι τα 5 έτη με τη Σκα Κέλλερ των Πρασίνων (Γερμανία).

Η Μ.Βέσταγκερ (Δανία, Φιλελεύθεροι) φαίνεται να εξασφαλίζει τη θέση της Πρώτης Αντιπροέδρου της Κομισιόν. Σε περίπτωση αποτυχίας και σήμερα, νέα ημερομηνία Συνόδου μπορεί να οριστεί ως τις 15 Ιουλίου.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση