GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και επισήμως πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον - “Μπλόκο” από διαδηλωτές έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - ΒΙΝΤΕΟ

Και επισήμως, από σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ του ανέθεσε τον σχηματ...

Και επισήμως, από σήμερα, ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης κι εκείνος αποδέχτηκε την εντολή.

Νωρίτερα, ωστόσο, διαδηλωτές προσπάθησαν να αποκλείσουν τον δρόμο, που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζόνσον προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συγκεκριμένα, διαδηλωτές της Greenpeace, σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στη μέση του δρόμου, ώστε να μην περάσουν τα αυτοκίνητα, ωστόσο, παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι και απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Η Greenpeace ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι οικολόγοι διαδηλωτές ήθελαν να παραδώσουν στον νέο Πρωθυπουργό της Βρετανίας μια επιστολή κρίσιμης σημασίας, η οποία περιέχει τις απαντήσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τζόνσον: Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος Πρωθυπουργός, τόνισε ότι “εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα”.

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς "εάν" και "όμως". "Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (...) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία", πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνησή του θα επιταχύνει τις διαδικασίες για το Brexit. "Και τα λιμάνια θα είναι έτοιμα, και οι τράπεζες θα είναι έτοιμες, τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία θα είναι έτοιμα και ο φανταστικός τομέας των τροφίμων και της γεωργίας θα είναι έτοιμος και θα περιμένει να πουλήσει ακόμη περισσότερα, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλον τον κόσμο", τόνισε και πρόσθεσε: "Είναι ζωτικής σημασίας να προετοιμαστούμε για τη μακρινή πιθανότητα οι Βρυξέλλες να αρνηθούν να διαπραγματευτούν και να αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, όχι επειδή το θέλουμε αλλά επειδή είναι λογικό να προετοιμαστούμε".

Ο Τζόνσον είπε ότι μολονότι θα συγκροτήσει "μια θαυμάσια ομάδα από άνδρες και γυναίκες", αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη "για την αλλαγή που θέλω να δω". Σχετικά με τη φορολογία, είπε αόριστα ότι θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές ώστε να παράσχει "πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις σε κεφάλαιο και στην έρευνα".

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε επίσης ότι θα επιτύχει μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, "μια καλύτερη συμφωνία που θα μεγιστοποιεί τις ευκαιρίες για το Brexit ενώ θα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια νέα συναρπαστική εταιρική σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, βασισμένη στο ελεύθερο εμπόριο και την αμοιβαία υποστήριξη", όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι "πεπεισμένος" ότι θα τα καταφέρει μέσα σε 99 ημέρες. "Αλλά δεν θα περιμένουμε 99 ημέρες επειδή ο βρετανικός λαός βαρέθηκε να περιμένει, έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να λάβουμε αποφάσεις, να δώσουμε μια ισχυρή ηγεσία και να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο", όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, independent.co.uk, the guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση