GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο Λήμνου - Άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Ο Εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες περί τραγικής υποστελέχωσης της...

Ο Εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες περί τραγικής υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των ασθενών, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικές αναφορές είχαν κάνει στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η ΠΟΕΔΗΝ και η γιατρός παθολόγος, η οποία κατήγγειλε ότι «η παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης».

Η ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά της, σημειώνει ότι «στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών» και κατήγγειλε στον Εισαγγελέα «το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms, με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης».

ΠΟΕΔΗΝ: Καρκινοπαθείς ταξιδεύουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «εξαιτίας της έλλειψης παθολόγων η μοναδική γιατρός παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς. Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν». Προσθέτει επίσης ότι «ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

Σημειώνεται πως την προσεχή Πέμπτη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς στον οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Στο ζήτημα παρενέβη και το υπουργείο Υγείας. Με απόφαση του υπουργού, Βασίλη Κικίλια αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες, και η άμεση προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων εργασίας ιατρών παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου.

“Το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση