GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικό ''φρένο'' στους μετακλητούς υπαλλήλους

'Ψαλίδι'' στους μετακλητούς υπαλλήλους βάζει η νέα κυβέρνηση με σκοπό να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες αλλά και να δοθεί τ...

'Ψαλίδι'' στους μετακλητούς υπαλλήλους βάζει η νέα κυβέρνηση με σκοπό να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες αλλά και να δοθεί το μήνυμα αξιοκρατίας στην επιλογή των στελεχών, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Καθημερινή''.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο πρώτο νομοσχέδιο για τη δομή και τη λειτουργία της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος, το οποίο επιμελείται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προβλέπεται ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται εννέα μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους ενώ οι υφυπουργοί από έξι. Μικρό αριθμό μετακλητών, έως πέντε, θα έχουν οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να συνεπικουρηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους. Και αυτό διότι μειώθηκε ο αριθμός τους - από 93 οι γενικές γραμματείες περιορίστηκαν σε 56, συγκεντρώνοντας περισσότερες αρμοδιότητες σε κάθε γραμματεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων μέχρι τις 31 Μαΐου ανερχόταν σε περίπου 2.700.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση