GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Η νέα κατάθεση και το τηλεφωνικό «αποτύπωμα» - Πού κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Προς δύο βασικές κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας, που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σού...

Προς δύο βασικές κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας, που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, στην Κρήτη.

Η πρώτη αφορά στις προσαγωγές, στη συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν, απασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και η δεύτερη αφορά στη διαδικασία σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Η αστυνομία εξετάζει την περιοχή μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης ως πιθανή για το «σκοτεινό» τετ-α-τετ της Αμερικανίδας βιολόγου με τον δολοφόνο (ή τους δολοφόνους) της.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων, μία διαδρομή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου.

Για την άτυχη Σούζαν Ίτον η απόσταση αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί σε ικανοποιητικό χρόνο δεδομένου ότι το περπάτημα και το τρέξιμο ήταν τρόπος ζωής, είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση (άλλωστε όπως είναι γνωστό κατείχε μαύρη ζώνη στο Tae kwon do) και η περιοχή δεν της ήταν εντελώς άγνωστη.

Η κατάθεση και το γάβγισμα των σκυλιών

Στο μεταξύ, υπάρχει μία κατάθεση κατοίκου των Αφράτων που αναφέρει ότι την ημέρα της εξαφάνισης αντιλήφθηκε την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κινούνταν στην περιοχή, ο σωματότυπος της οποίας αλλά και τα ρούχα της ταίριαζαν πολύ με αυτά της Αμερικανίδας βιολόγου. Ωστόσο η κάτοικος την είδε από απόσταση. Χρειάστηκε να κοιτάξει προς το μέρος της γιατί άρχισαν να γαυγίζουν τα σκυλιά. Η κατάθεση αυτή αξιολογείται όμως οι αρχές διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις επειδή ακριβώς δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα στην αναγνώριση.

Προς δύο βασικές κατευθύνσεις οι έρευνες

Η πρώτη κατεύθυνση αφορά στις προσαγωγές, στη συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν, απασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα, το παρόν και το παρελθόν τους. Αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αλλοδαποί εργάτες… Καθημερινά οι αστυνομικοί συλλέγουν και νέα αντικείμενα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε διάφορους χώρους, τα οποία όλα αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μιλάμε πλέον για πλήθος πιθανών πειστηρίων, η εργαστηριακή ανάλυση των οποίων προβλέπεται χρονοβόρα.

Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά στην διαδικασία σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης. Μιλάμε καταρχήν για την περιοχή όπου βρέθηκε πεταμένη η σορός της 60χρονης, στο Ξαμουδοχώρι. Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ήδη έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες. Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους. Επίσης μια διαδικασία χρονοβόρα και πολυεπίπεδη που απαιτεί επεξεργασία δεδομένων, διασταυρώσεις, ταυτοποιήσεις, αντιστοιχίες, ειδικές προανακριτικές πράξεις αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί καταλυτικά καθώς «δείχνει» τον… δρόμο. Ένα τηλεφωνικό «αποτύπωμα» σε ύποπτο τόπο και χρόνο μπορεί να «εγκλωβίσει» έναν δράστη. Το έχουμε δει να συμβαίνει κατ’ επανάληψη, όμως όλα αυτά δεν γίνονται με «μαγικό ραβδί».

Απαιτείται χρόνος και πολύ δουλειά. Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιήθηκε και δολοφονήθηκε η Suzanne «αποκαλύπτει» στοιχεία της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης του δράστη, άλλα τόσα όμως «αποκαλύπτει» και ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε (ή επιχείρησαν) να εξαφανίσουν το πτώμα.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση